Plėšikams talkino gatvėje įrengta elektros dėžutė

Per įžūlų nusikaltimą, kuriame apgaulę lydėjo brutalus smurtas, pagrobta šešiaženklė pinigų suma

Po daugiau kaip metų pertraukos Kaune vėl užregistruotas tiek savo įžūlumu, tiek aukų patirtu nuostoliu sukrečiantis plėšimas.

Penktadienio vakare apgaule patekus į vieną Romainių Karalgirio gatvės pilaitę, priklausančią šeimai, besiverčiančiai prekyba specializuota autotechnika bei jos remontu, pirminiais duomenimis, pagrobta apie 100 000 litų bei įvairūs tiek asmeniniai, tiek verslo dokumentai.

Apsauga atvyko kartu su dukra

Namuose išpuolio metu buvę vienos Kauno bendrovės direktorius V.B. bei jo žmona žiauriai sumušti. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, įsibrovėliams priešintis bandęs namo šeimininkas – net iki sąmonės netekimo.

Plėšikų atsineštais plastikiniais pavalkais su specialiais fiksatoriais supančiotus šoko ištiktus sumuštus tėvus rado apie aštuntą vakaro į namus grįžusi dukra.

Beveik tuo pačiu metu atvyko ir namą saugančios saugos tarnybos „Jungtis” darbuotojai. Pastaruosius išsikvietė šiaip taip aklinoje tamsoje apsaugos pultelį radusi supančiota namo šeimininkė.

Išpančioti žiauriai sumušti penkiasdešimtmečiai sutuoktiniai greitosios pagalbos medikų išvežti į Kauno medicinos universiteto klinikas. Vyriškis vėliau pervežtas į 2-ąją klinikinę ligoninę. Tačiau vakar abu sutuoktiniai jau buvo namuose: nors medikai nekonstatavo jokių lūžių, kaip įtarta iš karto, jų sveikatos būklė sunki.

Išpuoliui rengtasi savaitę

Namo šeimininkė buvo užpulta, kai ėjo į lauką pažiūrėti, kodėl vėl dingo elektra. Ši vis dingdavo jau apie savaitę. Ir kuo arčiau penktadienio, tuo dažniau.

Manoma, kad besirengusieji apiplėšimui ją atjungdavo namo elektros dėžutėje, pritaisytoje gatvėje prie stulpo. Viena versijų – prasukdami jos spynelę.

Tą penktadienio vakarą (buvo apie septynias) namo šeimininkė, nieko neįtardama, pasiėmusi raktą nuo elektros dėžutės, vėl išsirengė pažiūrėti, kas atsitiko su elektra.

Vos pravėrus lauko duris, ji buvo užpulta trijų kaukėtų žmogystų. Netrukus tas pats nutiko ir prie televizoriaus iki elektros dingimo vakarojusiam namo šeimininkui. Teigiama, kad supančioti, pasišviečiant prožektoriais, kuriais spiginta tiesiai į akis, jiedu buvo mušami bei kankinami, kad pasakytų, kur laiko pinigus.

Nepamatuota verslo rizika

Nusikaltėliai savo pasiekė: sužinoję įslaptinto seifo vietą bei kodą, jie pagrobė visus ten laikytus pinigus bei dokumentus. Ar seife nebuvo daugiau vertingų daiktų (papuošalų, ginklų ir pan.), oficialiai nepranešama.

Vakar dienraščio kalbintas labai prastai besijaučiantis namo šeimininkas patvirtino, kad šuns, galėjusio apginti nuo įsibrovėlių, jie nelaiko, o į klausimą apie savigynos ginklą atsakė: „Ką reiškia tas ginklas, jeigu lemiamu momentu jo neturi rankose…”

Net neabejojama, kad šiam išpuoliui rengtasi iš anksto ir ne vieną dieną. Lygiai taip pat, kad į namą įsiveržę trys lietuvių kalba komandavę, tačiau rusiškai keikęsi plėšikai turėjo dar mažiausiai vieną bendrą, laukusį jų kažkur netoliese automobilyje su įjungtu varikliu.

Teigiama, kad nusikaltėlių grobiu tapę pinigai – įprastinė apyvartinėms verslo reikmėms skirta suma, laikyta šiuose namuose. Pareigūnų patikinimu, jokių duomenų, kad prieš pat išpuolį jie būtų paimti iš banko, rengiantis kokiam nors stambiam pirkiniui, ar gauti jį pardavus, jie neturi.

Saugumo iliuzija subliūško akimirksniu

„Iki šiol manėme, kad gyvename labai saugiai, – dienraščiui teigė viena šio prestižinio individualių namų kvartalo gyventoja – apiplėštųjų kaimynė. – Vos už kampo – „Megos” ir „Senukų” bendrasavininkio namas, kurį nuolat saugo gyva apsauga. Šis įvykis sukrėtė visą mūsų kaimą”.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, prie minėto laikinai negyvenamo namo įrengtos vaizdo kameros apiplėštųjų pilaitės prieigų neapima.

Įvykį tirianti policija prašo visuomenės pagalbos: jeigu jums teko matyti aplink apiplėštųjų namą besisukiojančius įtartinus asmenis, kurie galėjo čia trintis ne vieną dieną arba penktadienį, apie septintą vakaro, kur nors netoliese stovėjusį įtartiną automobilį, prašoma pranešti apie tai telefonais 02 arba 112.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Plėšikams talkino gatvėje įrengta elektros dėžutė"

  1. liudna

    bet lietuvoje niekas saugiai negyvena-nei mokykloje, nei gatvėje, nei pilaitėje. 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.