Banko pinigai – lengvas grobis

Naktį į trečiadienį Molėtų centre iš SEB Vilniaus bankui priklausančio bankomato pagrobta daugiau kaip 168 tūkst. litų.

Šio nusikaltimo tyrimą koordinuojantys Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai pirmąją parą labai slėpė informaciją apie šį itin įžūlų išpuolį.

Tačiau operatyviai sučiupti įsilaužėlių nepavyko. Beveik nekyla abejonių dėl vieno – nusikaltėliai nėra vietiniai.

Vakar molėtiškiai, iš lūpų į lūpas perduodami žinią, kodėl nebeveikia SEB Vilniaus banko bankomatas, atvirai kalbėjo apie tai, kad vieną dieną taip ir turėjo atsitikti.

Nuo vagių ir įsilaužėlių pastaruoju metu yra nukentėjusios kone visos greta esančios parduotuvės.

Tačiau tos, į kurias dar nebuvo įsibrauta, vis vien neskubėjo pasirūpinti apsauga.

Durų užraktai nesutrukdė

Molėtuose nėra SEB Vilniaus banko atstovybės. Bankomatas sumontuotas optikos parduotuvės „Manoji vizija” patalpoje, o jo langelis atsiveria į gatvę.

Trečiadienį apie 7 val. į darbą atėjo šalia veikiančios parduotuvės darbuotoja. Iš gatvės į šią parduotuvę bei šalia veikiantį optikos saloną vaikštoma per prieangį, bet per tas pačias duris. Jos iš lauko apsaugotos grotomis.

Ant įėjimo durų buvo akivaizdūs įsilaužimo pėdsakai: nukirpta grotų spyna, išmušta durų spynos šerdis. Toliau įsibrovėliai pasuko į optikos saloną – išmušė dar vieną plastikinių durų spynos šerdį ir lengvai pateko į vidų.

Čia nusikaltėliams teko nupjauti bankomato galinių durelių metalinius vyrius. Atidarę šį įrenginį jie pagrobė kiek daugiau nei 168 tūkst. litų.

Įsibrovėliai nepaliko pinigų ir parduotuvės kasos aparate – iš jo pagrobė 1124 litus. Optikos salone nerasta ir kelių akinių rėmelių.

Durų spyna – vienintelė priemonė, gynusi šią parduotuvę nuo vagių.

Gretimoje „Aluntos dvaro” parduotuvėje sumontuotas „Hansabanko” bankomatas įsilaužėliams buvo nepasiekiamas – čia patalpas saugo apsaugos signalizacija.

Manė, kad saugo bankomatas

Nei užvakar, nei vakar optikos parduotuvė nedirbo – tyrėjai taip saugojo nusikaltimo įkalčius.

Tačiau pro paprastas įstiklintas plastikines jos duris buvo aiškiai matoma, kaip čia įrengtas bankomatas. Nuo nedidukės optikos prekių salės jis atskirtas tik iš dalies jį pridengiančia širma.

Kada atvežami ir kaip į šį bankomatą įkraunami grynieji pinigai, gali laisvai stebėti optikos parduotuvės klientai.

Molėtuose pastaruoju metu nebuvo didelė paslaptis, kad inkasatoriai šį bankomatą aplanko tiktai kas savaitę, o kartais – ir kas dvi. Todėl po jų vizito į bankomatą turėjo būti įdėtos didelės sumos.

Tai, kad optikos parduotuvėje nėra apsaugos signalizacijos, molėtiškiams nekėlė nuostabos.

Vietiniai žmonės vakar visai rimtai aptarinėjo manę, kad akinių rėmelius geriau už bet kokią signalizaciją saugo bankomatas, nes buvo girdėję, kad jame yra filmavimo kamera.

Tai, kad šia kamera gali būti nufilmuotas tik žmogus, lauke prie bankomato bandantis paimti pinigus, o ne viduje esantis įsilaužėlis, provincijos gyventojams buvo didelė naujiena.
Tautvydas Kontrimavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.