Animacinio filmo „Čigonas ir drakonas” premjera

VšĮ „Animacijos studija ” š.m. sausio 28 d. , 12 val. Lietuvos kinematografininkų sąjungoje (adresas: Vasario 16-osios/ Šermukšnių 1) pristato naują Aurikos ir Algirdo Selenių animacinį filmą „Čigonas ir drakonas” (6,5 min. 2006 m.).
(Scenarijaus autorius Algirdas Selenis.
Režisieriai ir dailininkai: Algirdas Selenis ir Aurika Selenienė.)
Taip pat šioje programoje bus parodyti: animacinis filmas „Arkliavagio gudrybė’ (3,5 min., 1998m.) ir animacinių filmų ciklas apie legendines Lietuvos moteris – ” Vilniaus mergelė”
( 5 min., 2000m.), „Neringa” (5 min., 2001 m.), „Žemaičių pramotė”(5 min., 2002 m.), „Eglė žalčių karalienė „( 7 min., 2003m.), kuris susilaukė pripažinimo ir apdovanojimų tarptautiniuose kino festivaliuose bei forumuose.
Idėja sukurti linksmą, sąmojingą animacinių filmų seriją egzotiškos čigonų tautos tematika, autoriams užgimė dar 1997 metais, kuriant debiutinį a/f ” Arkliavagio gudrybė”. Šis trumpas,suaugusiems skirtas filmukas buvo labai palankiai įvertintas Lietuvos ir užsienio žurnalistų bei kritikų , ir iš karto pateko į vieno iš geriausių pasaulyje tarptautinio animacinių filmų festivalio „Krok” (Ukraina, Rusija , 1999) konkursinę programą.
Pratęsti darbą šia tematika , sukuriant naują animacinį filmą iš serijos apie gudročių čigoniuką, A.A. Selenius paskatino labai šilti publikos atsiliepimai festivalių bei kūrybinių vakarų metu ir noras paįvairinti savo kūrybinį bagažą .
Animacinis filmas „Čigonas ir drakonas ” nėra a/f ‘Arkliavagio gudrybė” tęsinys. Tai naujas animacinis filmas skirtas visai šeimai. Tačiau naujame a/f „Čigonas ir drakonas”autoriai panaudojo pirmojo filmo stilistiką bei formą dėkingą serialui : filmo pradžioje įriedantis ir pabaigoje išriedantis siūlų kamuolys, iš kurio siūlų išsiraizgo personažai ir aplinka. Siūlų raizginiai sukuria originalią piešinio plastiką , dinamišką , įmantrią animavimo techniką. Filmas įgarsintas šmaikščiais , lakoniškais dialogais bei temperamentinga , linksma čigonų nacionaline muzika.

VŠĮ „Animacijos studija”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.