„Hansabankas” pradės platinti naujus fondus

Šiandien Lietuvos Vertybinių popierių komisija pritarė „Hansa fondų fondų” viešam platinimui Lietuvoje. Šie fondai, kurie investuoja į kitus fondus, investuotojams bus prieinami nuo vasario vidurio. „Hansabanko” klientai galės pasirinkti net iš trijų į fondus investuojančių fondų.

„Hansa fondų fondas 30”, „Hansa fondų fondas 60” ir „Hansa fondų fondas 100” investuotojams turėtų būti patrauklūs dėl to, kad per juos bus galima investuoti į viso pasaulio investicinius fondus, kurie smulkiam investuotojui paprastai nepasiekiami. Taip pat, investuojant į fondų fondą, rizika sumažinama labiau nei investuojant į atskirą fondą – į fondus investuojančio fondo valdytojas profesionaliai parenka klientui fondų portfelį ir aktyviai jį valdo, nuolat priimdamas sprendimus, į kuriuos fondus investuoti.

„Į fondus investuojantys fondai yra puikus pasirinkimas norintiems investuoti į pasaulines rinkas, sumažinti investavimo riziką ir investuoti pigiau nei perkant atskirus vertybinius popierius ar fondus. Pačiam investuotojui nereikia stebėti ir analizuoti rinkos pokyčių, valdyti fondų portfelio – visa tai atlieka fondo valdytojas”, – sakė „Hansa investicijų valdymo” direktorius Aurimas Maždžierius.

„Hansa fondų fondas 30” (Subalansuota strategija) investuoja į akcijas nuo 15 iki 45 proc. fondo turto. Jis tinkamas investuotojams, kurie toleruoja nežymų investicinių vienetų vertės kitimą trumpu laikotarpiu. „Hansa fondų fondui 60” (Augimo strategija), investuoja nuo 30 iki 90 proc. fondo turto į akcijas. Šis fondas tiktų tiems investuotojams, kurie norėtų investuoti ilgu laikotarpiu ir toleruotų vidutinio dydžio investicinio vieneto svyravimus. „Hansa fondų fondas 100” (Akcijų strategija) investuoja į akcijas 100 proc. fondų turto.

Nuo vasario vidurio kiekvienas, norintis investuoti lėšas į „Hansa fondų fondus”, ir atsidaręs vertybinių fondų sąskaitą „Hansabanke”, galės pateikti makleriams fondo vienetų įsigijimo pavedimą. Investuoti galima ir internetu, naudojantis „hanza.net” paslauga „Investuotojas”. Visa informacija apie „Hansa fondų fondus” bus prieinama padaliniuose bei internetiniame banke „hanza.net”.

„Hansabank” grupė priklauso pirmaujančiai finansinei institucijai Baltijos ir Šiaurės šalių regione – „Swedbank”. Ši grupė turi daugiau nei 8,4 mln. privačių ir beveik 400 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 750 padalinių Švedijoje ir apie 280 padalinių Baltijos šalyse. „Swedbank” grupėje dirba apie 15 tūkst. darbuotojų. „Hansabankui” Lietuvoje priklauso „Hansa lizingas”, „Hansa gyvybės draudimas”, „Hansa investicijų valdymas”, „Hansa draudimo brokeris”, „Baltijos autolizingas” ir „Hansa valda”.

„Hansabankas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.