Mokslininkai pribloškė pasaulį pareikšdami, kad vynas ir sūris – derinys, davęs pradžią vadinamiesiems sūrio vakarėliams – iš tiesų nedera.
Net švelnus sūris atbukina skonio receptorius ir trukdo mėgautis sudėtingais ir subtiliais vyno aromatais. Todėl vyno mėgėjams siūloma geriant šį gėrimą neužkąsti sūriu.
Vienuolika savanorių studentų išmoko atpažinti 20 labiausiai paplitusių vyno aromatų. Vėliau eksperimento dalyviams buvo pasiūlytos dvi skirtingos kokybės vynų rūšys – pigus ir brangus – ir jie turėjo pateikti įvertinimą dešimties balų skalėje.
Paskui eksperimentas buvo kartojamas dar kartą, tik jau užkandant sūriu. Beveik visais atvejais sūris slopindavo vyno aromatus, taip mažindamas skirtumą tarp brangaus ir pigaus vyno. Kitaip tariant, kuo aromatingesnis sūris, tuo prasčiau juntamas vyno aromatas.