„Mis Snieguolė” pakerėjo rytietiškais šokiais

Kviesdami suskambo varpeliai, pasipylė ugnelių kaskados ir, skambant dainai „Įžiebk”, scenoje pasirodė vedėjai. Sausio 14-ąją Žvejų rūmuose taip prasidėjo spalvingas vyresniųjų klasių moksleiviams skirtas renginys „Mis Snieguolė-2006”. Jį surengė rusų tautinė bendrija „Lada” bei Rusijos generalinis konsulatas Klaipėdoje.

Dešimt merginų iš miesto rusiškų mokyklų varžėsi dėl gražiausios ir talentingiausios Snieguolės vardo. Konkursui intensyviai ruoštasi du mėnesius. Pagrindinės jo sąlygos: prisistatyti, pristatyti Snieguolės kostiumą, padainuoti ir pašokti. Regis, negali būti paprasčiau… Tačiau atmosfera scenoje ir salėje kas valandą vis labiau kaito.

Žiūrovai keturias valandas mėgavosi ne tik konkurso dalyvių pasirodymu, bet ir profesionaliu vedėjų („Žaliakalnio” vidurinės mokyklos matematikos mokytojas Sergejus Bondaris ir KU studentė Tatjana Jadova) darbu – jie kiekvienai renginio dalyvei rasdavo gerą žodį ir tikslią formuluotę. Taip pat koncertavo šiuolaikinio šokio kolektyvas „Plazma”, grupė „KomproMIS”, pasirodė „Žaliakalnio” vidurinės mokyklos madų teatras „BeQ”. Vieną koncertinį numerį keitė kitas. Net ir skirtingi žanrai nemenkino jaunystės, grožio ir talento šventės įspūdžio.

Šią šventę nenoromis teko palyginti su populiariomis televizijos laidomis „Rytinė žvaigždė”, „Naujoji banga” ir „Žvaigždžių fabrikas”. Profesionali režisūra, puiki scenografija, garsas ir šviesa, geriausia miesto salė, kurioje vaidina įžymiausi teatrai ir koncertuoja populiarios estrados žvaigždės – visa tai konkursui teikė reikšmės, nes jis nepriminė dar vieno mokyklinio renginio.

Konkurso dalyves vertino rimta ir kompetentinga komisija. Jos pirmininkas Kirilas Tiliabajevas – RF vicekonsulas Klaipėdoje; nariai: Nikolajus Vorobjovas – rusų tautinės bendrijos „Lada” prezidentas, dailininkas, miesto tarybos narys; Žana Lebedeva (Vilnius) – UAB „Džiazo galerija” direktorė, muzikologė; Gintas Banys (Vilnius) – kompozitorius, muzikos prodiuseris, kompanijos „Aeromuzika” generalinis vadybininkas; Česlovas Gabalis (Vilnius) – populiarus dainininkas, nacionalinės premijos „Bravo” laureatas, geriausias 1997-1998 metų vokalistas; Daina Bartulienė – Klaipėdos universiteto pedagogė, šokių kolektyvo „Žuvėdra” choreografė; Valerijus Balagurovas – grupės „KomproMIS” vadovas.

Per pertrauką žiūrovai galėjo balsuoti už patikusią Snieguolę – į vieną iš spalvingų dėžučių, ant kurių puikavosi konkurso dalyvių nuotraukos, vardai ir numeris, galėjo įmesti savo bilietėlį. Juos suskaičiavus, buvo išrinkta „Mis Publika”.

Visos merginos buvo vertos prizų, gėlių ir linkėjimų. Tačiau penkių laukė ypatingi apdovanojimai. „Mis Foto” titulą pelnė Kristina (M. Gorkio vid. mokykla) – už grožį, žavesį ir sugebėjimą laikytis scenoje. „II Vicemis Snieguolės” titulas atiteko Elisai („Santarvės” vid. mokykla) – už įspūdingiausią šokį „Rusų gražuolė”. „I Vicemis Snieguole” tapo Katia (A. Rubliovo vid. mokykla) – už jausmingą dainą „Degė žvakė”. Vertinimo komisija specialų prizą įteikė Alinai („Pajūrio” vid. mokykla) – už žavesį ir sugebėjimą laikytis scenoje. O „Mis Snieguolės- 2006” titulą iškovojo Julija („Žaliakalnio” vid. mokykla) – už nuoširdžiausią ir gražiausią pasisveikinimą, pasitikėjimą savimi scenoje, įspūdingą rytietišką šokį ir dainą „Skiriama moteriai”, kuri sužavėjo ne tik vertinimo komisiją, bet ir žiūrovus. Galbūt todėl jie ir balsavo už Juliją, nes ji laimėjo dar ir „Mis Publika” titulą.

Pagrindinis konkurso rėmėjas – Rusijos generalinis konsulatas Klaipėdoje. Jis skyrė pagrindinius prizus – dvi keliones Rusijos Aukso žiedu. Grožio salonas „D.I.K.X” ne tik teikė paslaugas konkurso metu, bet ir dovanojo merginoms kelis prizus. Konkursą rėmė miesto savivaldybė ir meras R. Taraškevičius.

Informaciniai rėmėjai – dienraštis „Klaipėda” ir radijo stotis „Raduga”. Taip pat dalyvavo „Balticum” ir Baltijos I kanalo televizijos.

Jaunimui reikia atitrūkti nuo naktinių diskotekų ir kompiuterių, išbandyti jėgas scenoje – dalyvauti arba padėti, palaikyti atlikėjus. Visiems linkime sėkmės ir kūrybinių atradimų. Kas žino, galbūt kuri nors Snieguolė pateks į „Žvaigždžių fabriką”?

Paruošė projekto autorė ir konkurso režisierė Svetlana Vasičkina

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.