Sesijos išvarginti studentai skuba ne tik į barą

Išsekinti egzaminų maratono studentai, pasibaigus sesijai, pagaliau gali atsipūsti.

Nuo varginančių mokslų jie pailsi šerdami žuvėdras, guosdamiesi mamoms ar netgi įnirtingai mušinėdami biliardo kamuoliukus. Kiti, priešingai, teigia pailsėję sesijos metu.

Nors bendrabutis – tirščiausia vieta, kur galima vienu metu aptikti daugiausiai studentų – po sesijos buvo ištuštėjęs tarsi po karo, „Klaipėdai” pavyko aptikti keletą išlikusių ir namo nepasprukusių studentų.

Neužimtumas glumina

Trečiakursė vadybos studentė Vilija Variakojytė tikino liksianti čia ir ieškosianti darbo. Tačiau vis dėlto sesijos pabaigtuves jau spėjusi atšvęsti.

„Taip buvo padėtas taškas visų mokslų pabaigimo atžvilgiu, kad jau viskas – mokslai kvit ir dabar jau galima atsipalaiduoti”, – šypsojosi studentė.

Ji pasakojo šiuo metu einanti miegoti vėliau ir palepinanti save ilgesniu miegu. „Tačiau toks neužimtumas irgi glumina. Norisi tos veiklos. Aš, pavyzdžiui, kasdien atsikeliu ir galvoju, ką aš šiandien veiksiu. Todėl stengiuosi planuoti dienotvarkę, kad būtų tos veiklos – nueiti į teatrą, kiną”, – pasakojo mergina.

Lesina žuvėdras

Vilija mano, jog studentai gali sau leisti vaikščioti į teatrus. „Mums yra pakankamai didelės nuolaidos. Tik reikia pasidomėti. Ir manau, kad normalias pajamas gaunantis studentas gali sau leisti nueiti bent kartą per savaitę į kiną, – tvirtino būsima vadybininkė. – Taip pat mes važiuojame prie jūros žuvėdrų šerti nusipirkę porą batonų. Man tai yra pramoga. Nors žinau, kad tai yra paprasta, bet man labai gražu stebėti kaip jos lesa”, – atviravo Vilija, taip paįvairinanti savo laisvalaikį.

Smarkiai sulyso

Politologiją studijuojanti Žana Polovakova savo laisvalaikį apibūdina paprastai: televizorius, sesers ar mamos palepinimas dėmesiu bei garderobo atnaujinimas. Sesijos išsekinta mergina, numetusi net šešis kilogramus, džiaugiasi pagaliau galėsianti grįžti namo į gimtąjį Radviliškį. Tačiau užsibūti tenai ilgiau ji neketina.

„Namuose ketinu praleisti bent tris keturias dienas, kad psichologiškai atsigaučiau. O šiaip savaitgalį buvo grandiozinis šventimas su rezultatų aptarimu, daugybe linksmybių bei alkoholio”, – pasakojo antrakursė.

Mergina prisipažino, jog po kiekvieno egzamino su draugais privalu būdavo nueiti į kavinę ir pasidžiaugti. „Kitą dieną, kad ramiau būtų, užrašus susidėdavau ant spintelės, susirūšiuodavau medžiagą, bet nieko nesimokydavau”, – prisipažino ji.

Griebiasi lazdos

Kiek vėliau mergina prisiminė, kad geriausiai po egzaminų atsipalaiduoti padeda biliardo žaidimas. „Nesvarbu – yra darbų ar nėra, savaitgalis ar eilinė diena – sugalvojam ir einam. Šis žaidimas labai gerai stresą numuša”, – įspūdžiais dalijosi Žana.

Ji pasakojo, jog sesijos metu nebuvo laiko bei noro net kambarių tvarkytis. „Tam trūksta laiko. Jau geriau eisiu draugams pasiguosti, bet ne kambarių tvarkytis. Tad po sesijos kol apsikuopi visą kambarį, kol apsitvarkai”, – atsiduso mergina. Tuomet į pagalbą atskuba šeima – išskalbti rūbus ir ne tik. Studentei po kiekvieno egzamino mama bei sesuo padeda atsigauti ir psichologiškai. „Žinau, jog grįžus namo bus šeimos susirinkimas, mano rezultatų aptarimas, džiugesiai”, – šyptelėjo ji.

Laukia rimti mokslai

Kita studentė Zita Voitiulevičiūtė priešingai nei dauguma, prisipažino, jog sesija jai lengviausias laikotarpis. „Nes nereikia eiti į paskaitas ir tik, kai netingi, paimi paskaityti užrašus. Tuomet nereikia net iš namų išeiti, rytais anksti keltis – toks „bimbinėjimas”, – šypsojosi mergina.

Būsimą žurnalistę daug labiau išsekina kursinio darbo rašymas. Ji ketina per atostogas kibti jį rašyti, kadangi jau vasario vidury-je mergina pagal studentų mainų programą išvažiuoja į Lenkiją. „Tai stengiuos psichologiškai nuteikinėti save, kad dabar prasidės mokslai, kokių aš jau turbūt trejus metus nepatyriau. Jau prisitinginiavau per sesiją, tai dabar imsiuos darbo”, – žada trečiakursė Zita.

Per studentų atostogas mergina ketina vykti namo aplankyti tėvų. „Bet ne todėl, kad sesija baigėsi, o todėl, kad užgriuvo dideli šalčiai. Tikiuosi, kad pas tėvus bus šilčiau”, – aiškino ji.

Neringa Maciūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.