„Intro‘s” koziris – trys balsai

„Jeigu kažko nesitiki, tai ko išvis dalyvauti”, – teigė grupės „Intro‘s” nariai, kurie jau šį šeštadienį LTV eteryje savo muzikiniu kūriniu „Girl, you know” ruošiasi pakerėti lietuvių širdis bei nepraranda vilčių sužavėti ir Europą.

Po kelių savaičių muzikinio gyvavimo scenoje penkmetį švęsianti vaikinukų ketveriukė neigė mintį, jog „Eurovizijos” konkurse dalyvaujanti dėl reklamos. „Mūsų tikslas – kur kas gilesnis. Mintį dalyvauti šiame konkurse audėme jau trejus metus. Kadangi turime nemažai scenos patirties, manome, kad jau pribrendome šiam žingsniui. Žinoma, reklama bei pasirodymas televizijoje taip pat niekam nėra sutrukdę”, – pasakojo „Intro‘s” nariai.

Jaunieji muzikantai pripažino, jog pagrindinis jų koziris – dainos atlikimas trim balsais. „Tuo mes visada žavėdavome publiką, neslėpsime, to paties tikimės ir dabar”.

„Mums muzika – tai širdies kalba, kuri smelkiasi iki pat sielos gilumų. Muzikos su kuo nors palyginti tiesiog neįmanoma, nes tai yra kažkas, be ko jautiesi ne savimi. Būtent muzikavimas yra ta akimirka, kada gali save parodyti iš kitos pusės, atsiskleisti”, – kiek susimąstę dėstė savo mintis jaunieji atlikėjai.

Muzika – nuo vaikystės

– Kada ir kaip susikūrė jūsų grupė?

– Grupė susiformavo 2001 m. vasario 23d., nes tada buvo pirmasis mūsų koncertas. Tuomet grupę sudarė trys nariai. Iš tų laikų beliko tik du – Vainius Valauskis (vokalas) ir Rimvydas Petkus (gitara, back vokalas). Trečiasis ir vienas iš grupės pradininkų Andrius Šedvydis (gitara, back vokalas) prieš metus išvyko į užsienį. Jo vietą užėmė Martynas Valauskis (klavišiniai, back vokalas). 2003 metais grupę papildė ketvirtasis narys – Rimantas Labžentis (mušamieji), kadangi perėjome nuo lyrinių poezijos vakarų prie didesnių renginių, ir gitarų muzikos nebeužteko.

– Kur per tą laiką esate koncertavę?

– Teko surengti apie 100 pasirodymų, bet visi jie buvo Žemaitijos regione. Tai įvairių miestų, miestelių šventės, gegužinės, vasaros palydėjimo šventės, įvairūs sąskrydžiai bei uždari įmonių darbuotojų ar politikų vakarėliai. Koncertavome visur, kur kviesdavo, jei tik leisdavo aplinkybės (trys grupės nariai studijuoja, vienas – dirba – aut. past.).

– Kaip apskritai susidomėjote muzika?

Vainius: Tėvai man nuo lopšio laikų skambindavo gitara, dainuodavo, taigi vos sulaukęs 6 mėn. jau rėkiau dainų melodijas. Na, o po to prasidėjo mokymasis įvairiais instrumentais – armonika, akordeonas, gitara. Meno mokykloje mokėmės groti akordeonu bei kartu su Rimvydu laurus skynėme respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Vėliau dvejus metus studijavau S.Šimkaus muzikos konservatorijoje.

Martynas: Aš taip pat lygiavausi į brolį – meno mokykloje lankiau akordeono užsiėmimus.

Rimantas: O aš šioje mokykloje mokiausi groti būgnais. Galiu pasigirti, kad tada buvau pirmasis būgnininkas Plungėje, kurį mokė meno mokykla.

Rimvydas: Mane dar vaikystėje tėtis pradėjo mokyti groti – nupirko mažą gitarutę. Taip pat teko įgūdžius tobulinti ir Klaipėdos J.Karoso muzikos mokykloje (klasikinės gitaros specialybė).

Dainos įkvėpėja – mergina

– „Eurovizija” – puiki reklama ir galimybė pasirodyti televizijoje. Jūs to siekiate ar tikitės kažko daugiau?

– Mes laikomės tokio šūkio: „Jeigu kažko nesitiki, tai ko išvis dalyvauti”, ir tai mums įkvepia pasitikėjimo. Tuos žodžius, kaip paskatinimą, nuolat tardavo mūsų muzikos mokytojas Povilas Budginas. Tikrai nedalyvaujame vien reklamos sumetimais.

– Tai kokios pagrindinės dalyvavimo priežastys?

– Noras visiems įrodyti, kad mes esame geriausi, o jei ir nepavyks būti geriausiais – tai bent jau gerai pasirodyti.

– Kodėl pasirinkote dainą „Girl, you know”?

– Tai pakankamai lyrinė, bet tuo pačiu ir lengvai į atmintį įstringanti daina. Ją, dar tada lietuvišką versiją, teko atlikti užsieniečiams bei žmonėms, visiškai nežinantiems mūsų grupės, ir ši daina beveik visada sulaukdavo prašymų pakartoti. Ji, nors ir pakankamai lėta, visada užvesdavo publiką. Todėl renkant dainą abejonių nekilo.

– Kaip kilo tos dainos idėja?

Vainius: Šios dainos mūza – mažutė, gražutė mergina, pakeitusi visą mano gyvenimą. Tai buvo pirmoji ne lyrinė daina, kurią man pavyko sukurti. Iki tol visos dainos tiko tik poezijos vakarams.

Nusiteikę kovingai

– Ar teko jums girdėti ką nors apie savo konkurentus?

– Šiemet daug gerų dainų, kurios pateko tiesiai į pusfinalį. O mūsų pirmųjų turų pagrindiniai konkurentai – „dangiečiai”, kurie, mūsų manymu, dalyvauja šioje atrankoje tikrai ne lygiomis teisėmis su tais, kurie pirmą kartą pasirodo televizijoje. Na, bet mums tai dar vienas iššūkis!

– Esate nusiteikę kovingai?

– Visada ir visur vykstame su mintimi, kad mes jau nugalėtojai, tai padeda daug geriau nusiteikti ir tvirčiau jaustis scenoje.

– Kaip manote, ko Lietuvai „Eurovizijos” konkurse iki šiol trūko, kad niekaip nesugeba išlipti iš paskutiniųjų gretų?

– Mūsų (juokiasi – aut. past.). O iš tiesų manome, kad tai lemia lietuvaičių pasižymėjimas užsienio šalyse iš nusikalstamumo pusės bei nepakankamas tautiškumas. Jeigu lietuviai, kurie yra išvykę į užsienio šalis, išsiustų bent po vieną balsą už savus, turėtume visai kitokius rezultatus, kadangi dainos tikrai nėra prastesnės už daugelį tų, kurios užima daug aukštesnes pozicijas.

– Kaip vertinate savo galimybes atstovauti Lietuvai finaliniame etape Graikijoje?

– Čia viskas yra paliekama spręsti Lietuvos žmonėms. Mums belieka įrodyti, kad tikrai to esame verti, tad pažadame, jog tikrai dėsime visas pastangas.

Reklamuojasi internete

– Kokio stiliaus grupe jūs save vadinate?

– Gal vis dėlto labiausiai tiktų apibūdinimas – dainuojamoji poezija, lyrika. Kadangi pirmuosius metus viską atlikdavome akustiškai, tai ir prisilipdėme tokią etiketę.

– Jūs kasdien internete (pokalbių svetainių puslapiuose) atsitiktiniams žmonėms nurodote adresą, kuriuo galima parsisiųsti jūsų „eurovizinę” dainą. Kaip kilo idėja internete sukurti svetainę, reklamuojančią jūsų grupę?

– Internetinės svetainės grupė „Intro’s” niekada iki šiol neturėjo. Mintis rutuliojosi seniai, bet niekada neatsirasdavo laiko sukurti ką nors rimtesnio. O grįžus iš pirmosios „Eurovizijos” laidos „Lietuvos dainų dešimtukas” Rimvydas ėmėsi iniciatyvos ir paskelbė dainą internete, kad žmonės galėtų paklausyti. Rimtas puslapis dar ruošiamas, yra tik pradinis variantas, kuris kartas nuo karto kuo nors patobulinamas.

– Ar daug kas tuo susidomėjo?

– Reikėjo įdėti nemažai laiko ir pastangų, kad žmonės sužinotų apie šį internetinį puslapį. Dabar kasdien dainą parsisiunčia apytiksliai 25 žmonės. Tai nėra daug, bet ši internetinė svetainė (www.hiperix.org) dar tik kūdikystės pakopoje, todėl tikimės, kad jai tobulėjant gausės ir lankytojų bei gerbėjų skaičius.

Paulius Matulevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.