Žemės aukcionus vėl lydi rekordai

Vakar už 14,18 aro sklypą Taikos prospekto 48B, šalia parduotuvės „Pavasaris”, savivaldybės organizuotame aukcione pasiūlyta 1,86 mln. litų. Tai yra 131 tūkst. litų už vieną arą – didžiausią vieno aro kainą Klaipėdoje.

Prieš savaitę už netoliese „Pavasario” parduotuvės įsigytą 9,55 aro sklypą buvo pasiūlyta per vieną milijoną litų, arba 106 tūkst. litų už arą. Tai buvo rekordinė suma, kada nors pasiūlyta aukcione uostamiestyje, tačiau šis rekordas išsilaikė tik savaitę.

Rekordinę kainą už žemę pasiūliusios bendrovės „Kopų lūgnė” atstovas sakė, kad sklypą bendrovė žada naudoti pagal paskirtį – smulkiai komercinei veiklai. Anot jo, kol kas neplanuota keisti statysimų pastatų aukščio, apriboto iki 12 metrų.

Bendrovės atstovas mano, kad šalia pagrindinės miesto gatvės – Taikos prospekto trūksta žemės komercinei veiklai, todėl ten tokia brangi žemė.

Savivaldybės Žemėtvarkos ir teritorijų planavimo plėtros skyriaus vedėja Raimonda Gružienė teigė, kad šiame Taikos prospekto ruože žemė brangsta, nes atidarytas „Akropolis”, padidėjo žmonių trauka. Šioje Taikos prospekto dalyje statybų gausėja. Dygsta nauji gyvenamieji namai ir komercinės paskirties pastatai. Patvirtinti detalieji planai ir projektuojama dar naujų statinių.

Aukcionui vokus pateikė 13 varžovų. Vienas jų dalyviu nepripažintas, nes nepateikė dokumentų, kad sumokėtas pradinis įnašas – penki procentai pradinės žemės kainos. Vakarykščiame aukcione pradinis įnašas – 32,8 tūkst. litų.

Pradinė sklypo kaina – 656 tūkst. litų. Po vokų atplėšimo procedūros varžytinėms buvo pasiūlyta didžiausia iš vokuose užrašytų kainų – 701 tūkst. litų. Toliau varžytis panoro dešimt dalyvių iš dvylikos likusiųjų.

Kai prasidėjo varžytinės, pakeliant korteles ir žodžiu pasakant žemės kainą, iš karto už sklypą buvo pasiūlyta vienas milijonas litų. Pagal aukciono taisykles, varžantis dėl sklypo, aukcionui pasiūlytą kainą būtina pakelti bent vienu procentu – 7010 litų.

Varžytinės buvo įtemptos, žemės kaina buvo keliama beveik trisdešimt kartų, kol pasiekė 1,86 mln. litų – 2,8 karto didesnę už pradinę.

Vigantas Danilavičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.