Skelbs stoteles ir tramdys chuliganus

Elektroninė bilietų sistema uostamiesčio autobusuose pasitarnaus ir tramdant viešosios tvarkos pažeidėjus.

Po penkiolikos metų pertraukos vėl prabilta apie būtinybę skelbti autobusų stotelių pavadinimus. Tai daryti Klaipėdoje bus pradėta jau šių metų pabaigoje – įdiegus elektroninę bilietų sistemą. Procesą planuojama užbaigti iki kitų metų kovo.

Jau ateinančią žiemą autobusų keleiviams orientuotis padės ne vaizdai pro užšalusius langus, bet garsiai skelbiami stotelių pavadinimai.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Gintaras Neniškis sakė, kad elektroninė bilietų sistema padės išspręsti daugybę problemų.

Visi autobusai turės palydovinį ryšį. Autobusuose bus įdiegtas pavojaus signalas.

„Vairuotojas, iškilus grėsmei keleiviui, turtui ar jam pačiam, turės galimybę nepastebimai išsikviesti policijos ekipažą. Policijos pareigūnai dėl pas juos sumontuotos įrangos matys, kurioje vietoje autobusas yra, ir galės operatyviai reaguoti į iškvietimą”, – sakė G.Neniškis. Jis pastebėjo, kad Klaipėdoje viešąją tvarką pažeidinėjantys chuliganai yra didelė problema. Dabar autobusuose keleivius terorizuojantys viešosios tvarkos pažeidėjai, kol atvyksta policija, turi laiko pabėgti.

Įdiegus elektroninio bilieto sistemą, per autobusų garsiakalbius skelbiami stotelių pavadinimai bus girdimi ir lauke. Tai bus patogu ir regos sutrikimų turintiems žmonėms.

Per garsiakalbius autobuso išorėje bus skelbiamas ir autobuso maršrutas. To paties projekto dalis – mieste įrengta švieslentė, kurioje bus skelbiama, kada iš tikrųjų atvyks autobusas.

Šis Vilniaus savivaldybės kartu su partnerėmis Kauno ir Klaipėdos savivaldybėmis vykdomas projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos lėšų.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.