Šampano „Alita Cattier” mėnesio pardavimai viršijo metų prognozes

Šį mėnesį AB „Alita” į Lietuvą atveža dar vieną „Alita Cattier” šampano siuntą. Šv. Valentino dienos proga iš Šampanės srities atkeliauja ketvirtas tūkstantis butelių tikrojo šampano, tad, skirtingai nei per naujuosius metus, šio tauraus gėrimo turėtų nepritrūkti.

2005-ųjų rudenį „Alitos” atvežtas pirmasis tūkstantis butelių sudarė apie ketvirtadalį per metus į mūsų šalį įvežamo šampano kiekio ir buvo sėkmingai parduotas per porą mėnesių. Nors gruodžio pabaigoje buvo papildomai įvežta dar 1000 butelių „Alita Cartier”, jie iš parduotuvių lentynų dingo akimirksniu.

„Tendencijos, jog vartotojai gėrimus renkasi ne tik pagal kainą, bet vis daugiau dėmesio skiria kokybei, pastebimos seniai. Vis tik tokio šampano populiarumo nesitikėjome — 1000 butelių planavome parduoti per metus”, — sakė AB „Alita” rinkodaros ir pardavimų direktorius Darius Vėželis.

Akcinė bendrovė „Alita”, turinti ilgametę kokybiškų ir prestižinių gėrimų gamybos patirtį, tęsia glaudų bendradarbiavimą su Prancūzijos vyndariais. Prieš metus pasirašyta sutartis su konjako namais „Gautier”, kuri suteikė „Alitai” teisę pilstyti konjaką. Pernai pasirašyta sutartis ir su šampano gamintojais „Cartier”, kurie specialiai pagamino „Alitos” vardo šampaną.

Pačioje Šampanės provincijos širdyje, 10 km nuo Reimso, įsikūrusiame Chigny les Roses miestelyje jau kelis šimtus metų vyndarystės tradicijas puoselėja Cattier šeima (La Famille Cattier depuis 1763). Chigny les Roses vynuogynai įvertinti pagal pirmos rūšies (Premier Cru) kategoriją, kurios nusipelnę tik 47 iš 300 vynuogynų. Tai vienas iš prestižiškiausių dirvožemių ir vynuogynų įvertinimų.

„Alita” ir toliau išlieka aukštos kokybės putojančio vyno gamybos ir pardavimo lydere. Pagal paskutinius AC Nielsen tyrimų duomenis „Alitos” putojantis vynas užima 83 proc. rinkos. 2005 metais putojančio vyno „Alita” pardavė 16 proc. daugiau negu 2004m.

AB „Alita”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.