„Cinamon” parklupdė „Planetą”

Pastato Vytauto prospekte savininkai dar nenusprendė, kas pakeis kino teatrą

„Planetos” kino teatre išjungti telefonai, nebeveikia bilietų kasa. Filmų šiame pastate daugiau neberodys. Prieš kelerius metus rekonstruotas senas tradicijas turėjęs kino teatras nutraukė savo veiklą ir jos atnaujinti nebeketina.

Viešosios įstaigos „Šou lyga”, kuriai priklausė „Planetos” kinas, direktoriaus Remigijaus Knabiko teigimu, kino teatrą sužlugdė „Megoje” įsikūręs modernus kino centras „Cinamon”.

Geros prognozės žlugo

„Galvojame apie naujas rinkodaros priemones, aktyvesnę savireklamą. „Planetos” salė – pakankamai moderni. Tikimės, kad visi žiūrovai mūsų nepaliks”, – prieš du mėnesius „Kauno dienai” sakė R.Knabikas.

Šiandien VšĮ „Šou lyga” direktorius priverstas pripažinti, kad optimistinės prognozės nepasitvirtino. 750 vietų salę turėjęs „Planetos” kinas nutraukė patalpų nuomos sutartį su UAB „Galinta ir partneriai”, kuriai priklauso pastatas Vytauto prospekte.

„Per daug Kaune tų kino salių, – dabar kalba R.Knabikas. – Atsiradus kino centrui „Cinamon”, atėjo laikas uždaryti „Planetą”. Paaiškėjo, kad nebesurenkame žiūrovų”. Pasak VšĮ „Šou lyga” direktoriaus, „Planetos” salė paskutiniuoju metu būdavo pustuštė.

Tuo tarpu kauniečiai, kurie „Planetoje” žiūrėjo paskutinį čia rodytą kino filmą „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta”, tikriausiai paaiškintų, kad tikėtis žiūrovų antplūdžio šaltoje salėje – ne itin logiška.

Artinasi dar vienas uždarymas

„Planetos” kino krachas nebuvo netikėtas: R.Knabikas yra prasitaręs „Kauno dienai”, kad uždarymas – tik laiko klausimas. Anot jo, jei penkias sales turintis modernus kino centras „Cinamon” ir nepervilios visų žiūrovų, tai uždaryti kino teatrą „Planeta” teks tuomet, kai Kauno centre duris atvers „Akropolis” su savo kino salėmis.

VšĮ „Šou lyga” nuomojasi patalpas ir dviem kino teatro „Senasis trestas” salėms. Ir nors „Šou lygos” direktorius tikina, kad „Senajame treste” kol kas kino filmai rodomi be jokių sutrikimų, panašu, kad ir šis miesto kino teatras gyvuos nebeilgai.

Ne vienerius metus ant bankroto ribos balansuojantis „Senasis trestas” iš Valstybės turto fondo perėjo Teisingumo ministerijai. Kai pasibaigs „Senojo tresto” kino salių nuomos sutartis ir veiklą pradės „Akropolis”, kauniečiai veikiausiai atsisveikins su dar vienu miesto kino teatru.

Iškils daugiaaukštis?

Apie tai, kas įsikurs vietoje veiklą nutraukusio kino teatro „Planeta”, pastato savininkai – UAB „Galinta ir partneriai” atstovai kalba nenoriai.

„Šiuo metu apie konkrečius planus dar nieko negalėčiau pasakyti”, – teigė „Kauno dienai” „Galintos ir partnerių” generalinis direktorius Saulius Dalikas. Jis neslėpė tik vieno: pastate, kuriame ne vieną dešimtmetį veikė kino teatras „Planeta”, filmų kauniečiai daugiau nebematys.

Paklaustas, kiek tiesos ganduose, kad vietoje kino teatro įsikurs parduotuvė, turgaus filialas ar daugiabutis gyvenamasis namas, S.Dalikas atsakė: „Šiandien dar negalime kalbėti apie jokią šio pastato viziją”.

„Tebėra pernelyg daug neatsakytų klausimų, – aiškino „Galintos ir partnerių” generalinis direktorius, leidęs suprasti, kad kino teatro „Planeta” pastato laukia radikalios permainos. – Kad ir toks neaiškumas: koks gruntas po tuo nekilnojamuoju turtu, kokio aukščio pastatą bus galima šioje vietoje statyti?”.

Jūratė Kuzmickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.