Finale „Kaunas” palūžo

„Kauno” futbolininkams Maskvoje nepavyko laimėti XIV Sandraugos taurės turnyro. Finale kauniečiai 2:4 (2:2) nusileido Baku „Neftči” iš Azerbaidžano.

„Neftči” Sandraugos taurės turnyre triumfavo pirmą kartą, o kauniečiams šis finalas buvo pirmasis. Įdomiausia tai, kad šių metų turnyre „Kaunas” iškovojo tik vieną pergalę per pagrindinių rungtynių laiką, o ketvirtfinalyje ir pusfinalyje šalies vicečempionai savo priešininkus įveikė tik po 11 metrų baudinių serijos.

Finalo dvikova „Kaunui” prasidėjo sėkmingai. Dėl diskvalifikacijos dvejas rungtynes turėjęs praleisti Mindaugas Pacevičius 14-ą minutę smūgiavo po kampinio, kamuolys lietė varžovą ir pakeitęs kryptį įskriejo į vartus. Azerbaidžano komandai tai buvo tarytum signalas dar smarkiau šturmuoti kauniečių vartus. Po efektingų įvarčių 34-ą ir 37-ą minutę varžovai išsiveržė į priekį. Tačiau 41-ą minutę gynėjas Irmantas Zelmikas atkūrė pusiausvyrą.

Tragiškai kauniečiams prasidėjęs antras kėlinys lėmė finalo baigtį. 47-ą minutę „Neftči” įmušė trečią įvartį. Pirmo kėlinio pabaigoje nosies traumą patyręs Zelmikas nebegalėjo tęsti rungtynių, o jį pakeitęs gruzinas Irakli Khubutija 54-ą minutę išvarytas iš aikštės. Dar po dviejų minučių Azerbaidžano komanda įtvirtino savo persvarą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.