Ar garsenybės tiki burtais ir horoskopais?

Populiarūs Lietuvos žmonės klauso prognozių, net jei jomis ir netiki.

Inga ir Arūnas Valinskai: „Reagavome abejingai”

Prieš kelias dienas pasklido gandas apie Ingos ir Arūno Valinskų skyrybas. Galbūt niekas į jį būtų rimtai nereagavęs, tačiau ugnį pakurstė garsiojo Rusijos astrologo Pavelo Globos praėjusį rudenį šiai porai išpranašautos skyrybos.

Maža to, prognozės buvo išsakytos ne asmeniškai, o LNK laidos „Nuo… iki…” eteryje.

„Kalbos apie mūsų skyrybas pasiekė ir mane, tačiau tai – visiškas absurdas.

Manau, neturėdami ką veikti žmonės gali prisigalvoti įvairiausių nesąmonių. O jei dar kur nors perskaitė, kad Valinskas atostogavo vienas, o Valinskienė kelis kartus vakarėliuose pasirodė be vyro, atsiranda ir menamas pagrindas taip manyti.

Mes niekada nevaikščiojome susikibę už rankučių ir niekada to nedarysime, tad žmonės ir toliau galės kurti gandus. Tegul – kad tik jiems būtų linksmiau gyventi”, – nusijuokė I.Valinskienė.

Daugelis manė, jog po „Nuo… iki…” laidos Valinskai turėtų jaustis nesmagiai, tačiau, anot Ingos, šios prognozės jų nė kiek nepaveikė.

„Man visiškai nerūpi būrimai ir prognozės – esu joms abejinga. Jei norėčiau sužinoti, kas bus ateityje, gal tuomet ir gilinčiausi į tokius dalykus.

Bet man patinka staigmenos, kurias pateikia gyvenimas, todėl pas būrėjas niekada nesilankau”, – šypsojosi I.Valinskienė.

Antanas Bosas: „Netikiu”

Seimo nariui A.Bosui astrologai yra minėję, kad jis nesuras mylimos moters. Anot jų, Antanas ieško itin tobulos partnerės, o tokios į jį nežiūri.

Be to, A. Bosui itin svarbu ir partnerės išvaizda, o tai galima pastebėti žiūrint į jo naują draugę Dainą. „Ar tikiu pranašystėmis? Jokiais astrologais, ekstrasensais ir „lolišviliais” aš netikiu”, – kaip kirviu nukirto A.Bosas, daugiau šia tema nesileidęs į šnekas.

Šarūnas Marčiulionis: „Reikia žinoti viską”

Praeityje žinomo krepšininko Š.Marčiulionio ir jo dabartinės draugės Kotrynos Kirdeikytės santykius LNK laidoje „Nuo… iki…” nagrinėjo ne tik populiari astrologė Palmira Kelertienė, bet ir Rusijos įžymybė P.Globa. Nepaisant plačiai pagarsėjusių Š.Marčiulionio meilės romanų, abu astrologai vienbalsiai tvirtino, kad šįkart krepšininko gyvenime atsirado moteris, su kuria jis gyvens ilgai ir laimingai.

„Ekstra žinių” paklaustas, ar tiki pranašystėmis, Š.Marčiulionis tik nusijuokė. „Kažkas man pasakojo, kad buvo laida, kurioje pranašavo mano ateitį, tačiau pats jos nemačiau ir rimtai į šį reikalą nežiūriu. Niekada nesibūriau, nes pranašystėmis netikiu.

Svarbiausius gyvenimo sprendimus priimu viską gerai apmąstęs, bet ne vadovaudamasis pranašystėmis, ypač meilės reikaluose, – tikino krepšininkas. – Be to, kas galėtų paneigti, kad išgirdęs apie neva būsimus įvykius, žmogus neužsiprogramuos ir nevalingai ims elgtis pagal jų scenarijų?”

Anot Š.Marčiulionio, būrimais galima tikėti arba ne, tačiau žinoti reikia viską. Bent jau tam, kad galėtum susidaryti savo nuomonę.

„Nepulsiu muštis į krūtinę, kad niekada nesikreipsiu į astrologą, tačiau kol kas man to tikrai nereikia”, – sakė Š.Marčiulionis.

Rolandas Skaisgirys: „Geriau prisigeriu”

Neseniai viename žurnale buvo išspausdintas ir TV laidų prodiuserio R.Skaisgirio astrologinis horoskopas.

„Aš pats jo neskaičiau – velniam man to reikia, – numojo ranka buvęs krepšininkas. – Turiu tokį draugą astronomą, kuris man negali pasakyti, kada žydės obelys. Vos paklaustas ima kalbėti apie paklaidas ir t.t. Tai ar gali tokiais dalykais tikėti?”

Anot Rolando, būrimas – tai tikras psichologijos mokslas, nes „išdurti” žmogų nėra labai lengva. Kai krepšininkui kas nors nesiseka ar šiaip užplūsta bloga nuotaika, jis nebėga pas būrėjas ir astrologus spręsti kilusių problemų. R.Skaisgirys turi kitą patikimą būdą.

„Einu į barą ir prisigeriu”, – nė nemirktelėjęs su „Ekstra žinių” skaitytojais juo pasidalijo Rolandas.

Laima Paksienė: „Nesibūriau, nes bijojau”

Politiko Rolando Pakso šeimai astrologai pranašauja, kad jo santykiai su žmona yra tvirti kaip uola. Santykių tvirtumo pagrindas – Rolandas su žmona Laima yra itin skirtingi žmonės.

„Tai tiesa, ir žmonės, kurie mus pažįsta, tą tikrai patvirtins. Tokie skirtingų žmonių, kaip aš su Rolandu, turbūt nėra. Bet manau, tai ir yra įdomu, juk mes papildome vienas kitą”, – tikino L.Paksienė.

Politiko žmona prisipažino, kad nei horoskopais, nei pranašystėmis netikinti ir niekada jų neskaito.

„Tai nesąmonė. Tokios pranašystės ištraukos yra iš kišenės. Aišku, yra keletas tokių, kurie gali pranašauti. Žiūrėjau laidas, kaip P.Globa skaito iš kompiuterio, bet jis turi ir kažką daugiau. Turbūt tas nematomas pasaulis prisijungia prie bendro proto”, – filosofiškai kalbėjo Laima.

Lietuvoje, anot L.Paksienės, yra tik keletas žmonių, turinčių ypatingų savybių.

„Turiu tetą, kuri dažnai buriasi ir mane nuolat kviečia kartu. Bet aš bijau. Be to, mano gyvenimo filosofija yra kitokia”, – kategoriškai kalbėjo L.Paksienė.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.