Nematoma Rudoko pusė

Prieš mėnesį iš Lietuvos televizijos eterio dingo laida „Viso gero!”, kurią vedė Ramūnas Rudokas. Pasak aktoriaus, jam nebuvo paaiškintos tokio sprendimo priežastys.

Laida dingo iš eterio

„Sužinojau, kad laidos nebebus, ir tiek. Nežinau, ar ateityje ji bus atnaujinta, man niekas nieko nesiūlė. Tačiau be darbo nelikau – vaidinu „Dviračio šou” personažus, turiu vaidmenų Oskaro Koršunovo ir Eimunto Nekrošiaus spektakliuose, esu profesionalus renginių vedėjas. Be to, esu pasirengęs kuriai nors televizijai pasiūlyti savo projektą”, – sakė R.Rudokas.

„Viso gero!” prodiuseris Edmundas Jakilaitis atsisakė paaiškinti, kodėl laida neberodoma. Jis neslėpė, jog gali būti, kad atnaujintą laidos variantą žiūrovai dar pamatys, tačiau nepasakė, ar ateityje „Viso gero!” atsiras vietos buvusiam vedėjui.

O štai televizijos kuluaruose šnekama, jog neva viena pagrindinių projekto žlugimo priežasčių yra R.Rudoko žvaigždžių liga, trukdžiusi dirbti visai kūrybinei komandai.

E.Jakilaitis šio fakto nekomentavo. Tačiau kai kurie R.Rudoko kūrybinės biografijos ir asmeninio gyvenimo faktai tokią galimybę patvirtina.

Stebinantys reikalavimai

Prieš penkerius metus prasidėjęs teatrinių improvizacijų projektas „Pagauk kampą” į trupę subūrė garsius (Arūnas Sakalauskas, Andrius Žebrauskas, Dalia Michelevičiūtė, Rimantė Valiukaitė) ir tuo metu dar mažai žinomus (R.Rudokas, Audrius Bružas) aktorius.

Projektas sparčiai populiarėjo, išgarsėjo ir jame dalyvavę aktoriai. R.Rudokas tapo laidos vedėju, nes iš visų dalyvių turėjo daugiausia šoumeno savybių.

Bet labai greitai jis pradėjo keistis: ateidavo į filmavimą neskaitęs scenarijaus, nepasiruošęs. Kitaip sakant, „sužvaigždėjo”.

Ramūno polinkį į žvaigždžių ligą pirmieji pajuto E.Nekrošiaus spektakliuose drauge su juo vaidinę aktoriai.

Pavardės nenorėjęs skelbti buvęs R.Rudoko kolega iki šiol prisimena, kaip itin svarbia asmenybe pasijutęs Ramūnas pareikalavo, kad gastrolėse jo brangiems drabužiams būtų parūpinta atskira spinta.

Dar vėliau nusprendęs, kad dėl kelių šimtų litų jam neapsimoka vaidinti, aktorius pamiršo meilę teatrui – atsisakė vaidinti spektakliuose ir atsidėjo kur kas pelningesnei televizijos bei renginių vedėjo karjerai.

Tūkstantiniai honorarai

Improvizacija – toks menas, kur nebeįsiklausydamas į kitus žmogus pats nebesugeba kurti. Gal todėl R.Rudokui vis sunkiau sekėsi improvizuoti laidoje „Pagauk kampą”. Jis užimdavo vis daugiau eterio laiko – pasisveikinimai ir atsisveikinimai nuolat ilgėjo, mažiau laiko likdavo vaidybai, dėl to trupėje atsirado problemų.

„Pagauk kampą” turėjo gerbėjų klubą. Jo narės atliko apklausą, kuris laidos aktorius yra pats nemėgstamiausias. Beveik vienbalsiai juo buvo išrinktas R.Rudokas.

Tarp laidos gerbėjų net sklisdavo anekdotai apie neva ekscentrišką elgesį ir viešą jausmų demonstravimą, kuris pasireikšdavo tik viešose vietose, kad matytų daugiau žmonių.

Antrojo „Pagauk kampą” sezono viduryje laidos kūrėjai nusprendė, kad visi aktoriai paeiliui pristatys improvizacijas. R.Rudokas dėl to liko beveik be darbo. O tai prilygo katastrofai, nes televizija buvo reikalinga jo verslui – kuo didesnė žvaigždė, tuo didesni honorarai mokami už renginių vedimą. Kai kurių šaltinių teigimu, už vieną vakarą Ramūnas gaudavo nuo 2 iki 4 tūkstančių litų.

Jei LRT vadovybė nebūtų atsisakiusi projekto, laidoje „Pagauk kampą” trečiąjį sezoną žiūrovai R.Rudoko būtų nebeišvydę.

Vyriška garbė – nesvarbi

Dažnai garsenybės savo asmeninį gyvenimą naudoja reklamai. Ne išimtis ir R.Rudokas. Jis mėgsta viešai deklaruoti savo romantiškus jausmus, tikinti, jog dabartinė jo gyvenimo draugė – tai viso gyvenimo svajonių moteris. Bet tai nepadėjo išsaugoti ilgesnių santykių nei su pirmąja, nei su antrąja žmonomis, auginančiomis aktoriaus vaikus. Išsiskyręs R.Rudokas buvusias mylimąsias tarsi pamiršdavo.

Nesėkme baigėsi ir prieš metus nutrūkę Ramūno santykiai su drauge Vaiva. Beveik dvejus metus jis tikino, kad idealesnės moters už ją šioje žemėje nėra. Tačiau gyvenant kartu po truputį atsiskleidė ir kita R.Rudoko asmenybės pusė. Jam buvo svarbiausia, kad šalia esantis žmogus juo beatodairiškai žavėtųsi.

Skyrybomis turėjo baigtis ir ši meilės istorija. Bet, matyt, supratęs, kad lietuviai garbina nelaimingos meilės aukas, R.Rudokas žurnalistams ėmė smulkiai pasakoti savo gyvenimo su Vaiva peripetijas.

Jo nesustabdė nei nerašyta taisyklė, kad save gerbiančiam vyrui nedera atskleisti santykių su moterimis detalių, nei poros susitarimas, kad nė vienas išsiskyrimo nekomentuos.

Atsibodo kentėti

Netrukus visa Lietuva jau žinojo, kad Vaiva, praėjus vos savaitei po išsiskyrimo, ėmė draugauti su „geriausiu Ramūno draugu” Romu ir išardė jųdviejų vyrišką draugystę.

„Buvo nemalonu skaityti apie save visokias nesąmones, tačiau atsikirsti nenorėjau. Maniau, Ramūnas negalėjo susitaikyti, kad ne jis, o aš jį palikau. Tačiau paistalai apie „geriausią draugą” peržengė bet kokias ribas.

Kai susipažinome su Rudoku, jis neturėjo nė vieno draugo. Romą pažinojau dar gerokai anksčiau, nei sutikau Ramūną. Tai aš juodu ir supažindinau. Kalbėti, neva išskyriau geriausius draugus, yra mažų mažiausiai neetiška”, – „Ekstra žinioms” sakė praėjusį spalį su Romu susituokusi ir jau pirmagimio besilaukianti Vaiva.

Gal graudūs R.Rudoko pasakojimai dar iki šiol puoštų laikraščių ir žurnalų puslapius, tačiau greičiau šią istoriją pamiršti norinti moteris nebeiškentė ir pagrasino taip pat prabilti.

Matyt, ji tikrai turėjo ką pasakyti, nes, „Ekstra žinių” duomenimis, nuo to laiko nė viename interviu aktorius apie Vaivą ir nutrūkusią vyrišką draugystę nebešnekėjo.

Dabar Ramūno gyvenime atsirado nauja moteris, kurią prieš žurnalistų fotoobjektyvus jis vėžina karieta, dovanoja glėbius baltų rožių.

Įdomu, kokių dar priemonių ateityje teks griebtis aktoriui, desperatiškai siekiančiam išlikti žiūrovų dėmesio centre?

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Nematoma Rudoko pusė"

  1. ingra

    zinokit as skaiciau knygas ir po keliu dienuzadu eiti i filma nu viena jau maciau ZINOKIT PATARCIAU PASKAITYT O PASKUI PAZIURET FILMA IR BUSIT LAIMINGI KAIPAS 😛 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.