Iš ties bankroto riba atsidūrusio dienraščio „Sekundė” pašalintas jo įkūrėjas

Skandalingai pagarsėjusio dienraščio „Sekundė” prenumeratoriai nebėra tikri, ar ir toliau gaus šiemet užsisakytą laikraštį. Po užvakar vykusio ties bankroto riba atsidūrusios bendrovės „Spaudos magnatai” (ši bendrovė leidžia minėtąjį dienraštį) akcininkų susirinkimo, iš vyriausiojo redaktoriaus pareigų buvo atleistas „Sekundės” įkūrėjas Alvydas Ulys. Iš bendrovės vadovės pareigų akcininkai atleido Ireną Ulienę.

Atleisti už šiurkščius pažeidimus

Užvakar vykusiame UAB „Spaudos magnatai” akcininkų susirinkime, kontrolinį akcijų paketą turintis buvęs šios bendrovės direktorius, dienraščio „Sekundė” sporto žurnalistas Laimutis Kavoliūnas pareiškė, kad už šiurkščius darbo pažeidimus nuspręsta atleisti dabartinę bendrovės direktorę Ireną Ulienę ir „Sekundės” vyriausiąjį redaktorių, taip pat vieną iš „Spaudos magnatų” akcininkų Alvydą Ulį. Akcininkų sprendimu į bendrovės direktorės pareigas paskirta redaktorė Rita Osteikienė.

PB žiniomis, L.Kavoliūnas valdo 52 procentus „Sekundę” leidžiančios bendrovės „Spaudos magnatai” akcijų. 1993 metais dienraštį įkūręs A.Ulys – 48 procentus.

Vėl keičiamas pavadinimas

„Spaudos magnatų” kontrolinio akcijų paketo savininkas L.Kavoliūnas vakar PB teigė, kad atleisti A. ir I. Uliai prastai atliko pareigas, todėl akcininkai ir atsisakė jų paslaugų. Vakar „Sekundėje” pasirodžiusiame redakcijos pranešime rašoma, kad dienraščio vadovai pašalinti už savavališką dienraščio pavadinimo pakeitimą bei šiurkščius darbo pažeidimus.

Metų pradžioje panevėžiečius nustebino vietoj dienraščio „Sekundė” pasirodęs laikraštis, pavadinimu „Panevėžio sekundė”. Beje, jau vakar dienraštis buvo vėl išleistas „Sekundės” pavadinimu.

Bankroto neskelbė?

Atleistas „Sekundės” vyriausiasis redaktorius bei vienas iš bendrovės „Spaudos magnatai” akcininkų A.Ulys vakar PB tikino, kad trečiadienį vykusiame akcininkų susirinkime buvo prabilta apie bankroto paskelbimą. „Viskas prasidėjo, kai man buvo pasiūlyta parduoti turimas bendrovės akcijas. Parduoti nesutikau”, – teigė A.Ulys.

Kontrolinį akcijų paketą valdantis L.Kavoliūnas kalbas apie bankrotą kategoriškai neigia. „Akcininkų susirinkime nebuvo skelbtas įmonės bankrotas. Buvo kalbama, kad vyriausiojo redaktoriaus A.Ulio veikla veda bendrovę bankroto link. Kad taip neįvyktų, jis ir atleidžiamas”, – tikino L.Kavoliūnas.

Nori pailsėti

Buvęs „Sekundės” vyriausiasis redaktorius ir vienas iš jos akcininkų A.Ulys PB sakė, kad atleistas iš darbo jaučiasi gerai. „Turiu pakankamai akcijų – 48 procentus. Nesuku sau galvos. Apie kitus darbus negalvoju. Reikia pailsėti”, – teigė pagarsėjęs verslininkas.

A.Ulys neslėpė, kad nors ir atleistas, kaip akcininkas jis turįs teisę domėtis bendrovės darbu.

PB žiniomis, A.Ulys yra dalinis „Sekundės” prekinio ženklo savininkas. Jam priklauso „Panevėžio sekundės” ženklas. „Ateityje ką nors sugalvosiu. Dabar – ne. Kam Panevėžiui dabar reikia dar vieno dienraščio? Kam kankintis?”, – kalbėjo verslininkas.

Atleido neteisėtai

Buvusi bendrovės direktorė I.Ulienė PB korespondentei teigė nesupratusi atleidimo priežasties. „Labai ir pati norėjau sužinoti, už kokiuos šiurkščius darbo pažeidimus buvau atleista. Niekas net nepaaiškino”, – pasakojo buvusi bendrovės vadovė.

I.Ulienė teigė dar nežinanti, ką darys toliau. „Neprisimenu, kada atostogavau. Reikia pailsėti. Paskui galvosiu”.

Buvusi UAB „Spaudos magnatai” vadovė I.Ulienė tikino, trečiadienį akcininkų susirinkime ir ji, ir A.Ulys iš darbo atleisti neteisėtai. „Atleido pagal jau negaliojantį Darbo kodekso straipsnį. Konsultavausi su teisininku ir Darbo inspekcija. Visų pirma turėjome akcininkams raštu pasiaiškinti, kokius šiurkščius pažeidimus padarėme. Akcininkai turėjo svarstyti ir tik tada atleisti iš darbo. Jokių pasiaiškinimų nerašėme, įspėjimų nebuvo”, – pasakojo I.Ulienė.

Moteris neatmetė galimybės su „Spaudos magnatais” bylinėtis teisme. Pasak I.Ulienės, jai tai patarė daryti ir advokatas.

Komentuoti neįgaliota

Akcininkų sprendimu į bendrovės „Spaudos magnatai” direktorės pareigas paskirta dienraščio „Sekundė” redaktorė Rita Osteikienė. Vakar PB kalbinta naujoji vadovė tepasakė: „Nesu įgaliota komentuoti”.

Redakcija – be interneto

Neoficialiomis žiniomis, po trečiadienį „Sekundės” akcininkų priimto sprendimo buvo sutrikęs skolose skęstančio dienraščio redakcijos darbas. PB pasiekė informacija, kad atleistas iš vyriausiojo redaktoriaus pareigų A.Ulys atjungė ir išsivežė modemą. Redakcija didesnę dienos dalį dirbo neturėdama interneto. Į spaustuvę Klaipėdoje medžiaga buvo siunčiama iš vienos miesto įstaigos.

Beje, beveik visą ketvirtadienį redakcijoje interneto vis dar nebuvo. Jis buvo prijungtas tik gerokai po pietų.

A.Ulys kategoriškai neigė, kad po atleidimo iš darbo iš „Sekundės” redakcijos išvežė modemą. „Po atleidimo redakcijoje prasidėjo anarchija. Visi iš darbo tempė, kas ką nugriebė. Modemo tikrai neišvežiau. Tai provokacija. Kuo jūs mane laikote? Kam man to reikia”, – kalbėjo verslininkas.

Kontrolinį akcijų paketą valdantis L.Kavoliūnas apie šį galimą įvykį su PB korespondente kalbėtis nepanoro.

PB žiniomis, trečiadienį ir ketvirtadienį į „Sekundės” redakcijos patalpas, esančias Klaipėdos gatvėje, net kelis kartus vyko policijos pareigūnai. Vakar beveik visą dieną prie redakcijos stovėjo saugos tarnybos automobilis.

Atsisakė spausdinti

Neoficialiomis PB žiniomis, UAB „Spaudos magnatų” skolos gali siekti pusę milijono litų.

Už nuolatinį skolos didėjimą bei nemokumą praėjusių metų pabaigoje dienraštį atsisakė spausdinti Šiauliuose esanti spaustuvė „Titnagas”. Nuo sausio pradžios „Sekundė” spausdinama Klaipėdoje.

Spaustuvės „Titnagas” direktorius Edvardas Kukanauskas PB neslėpė, kad įmonė atsisakė spausdinti „Sekundę” dėl nemokėjimo už spaudos darbus. „Spaudos magnatai” nemoka pinigų už darbą. Kokią sumą liko skolinga ši bendrovė – nesakysiu. Ji tikrai nemaža. Skolos išieškojimą pavedėme atlikti antstoliams”, – teigė „Titnago” vadovas.

Seka bendrovės veiklą

Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotoja Rasita Žilinskienė PB sakė, kad inspekcija bankroto įmonei neskelbė. „Bankrotą galėjo paskelbti bendrovės akcininkai. Mokesčių inspekcija to nedarė”, – teigė R.Žilinskienė.

Moteris neslėpė, kad UAB „Spaudos magnatai” yra skolingi ir Mokesčių inspekcijai.

Pasak R.Žilinskienės, bendrovės „Spaudos magnatai” veikla VMI domisi. „Juos tikrinome 2003 metų gegužę. Pernai pavasarį buvo atliktas mokestinis tyrimas. Šia bendrove inspekcijos specialistai domisi nuolatos. Ji – mūsų akiratyje. Sekame jos veikla”, – teigė tarnautoja.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.