Ant sukčių kabliuko – dar vienas lengvatikis

29 metų šiaulietis, sulaukęs mobiliuoju telefonu sukčių pasiųstos žinutės ir patikėjęs laimėjimu loterijoje, prarado 1090 litų, taip ir nesulaukęs žadėtojo mobiliojo ryšio telefono, 1000 litų ir automobilio „Peugeot 206CL”.

Žinutės T.P. sulaukė sausio 19-osios rytą. Prekybos centras „Ogmina” jam pranešė, kad šio prekybos centro 10-ojo gimtadienio proga buvo surengta loterija ir kompiuteriu išrinkti trys laimingieji, kurie laimėjo po mobilųjį telefoną ir po 1000 litų. T.P. patekęs į laimingųjų trijulę. Norint atsiimti prizą, reikėjo registruotis nurodytu telefonu. Paskambinęs telefonu, šiaulietis iš operatoriaus Mariaus sužinojo, kad prizas jam gali būti atvežtas į namus. Tereikia 90-čia litų „Teleloto” terminale papildyti telefoninių pokalbių sąskaitą. Vyras taip ir padarė. Paskambinęs Mariui, jis padiktavo papildymo kvituko numerį ir sužinojo, kad pateko į superfinalą, kuriame yra galimybė laimėti automobilį „Peugeot 206CL”. O žaidimo tvarka būsianti tokia: reikia laukti, kol telefonu bus duotas signalas, tada skubiai skambinti nurodytu numeriu ir atsakinėti į pateiktus klausimus. Jei atsakys teisingai, laimės automobilį.
Lauktas telefoninis signalas pasigirdo už 10 minučių. T.P. puolė skambinti ir la-bai nudžiugo, kai išgirdo, kad, būtent, jis prisiskambino pirmasis. Klausimas buvo tik vienas: kiek kainuoja automobilis „Peugeot 206CL”? Ir tuoj pat buvo padiktuoti atsa-kymai: 54 tūkstančiai, 56 tūkstančiai, 59 tūkstančiai. T.P. spėjo, kad automobilio kai-na esanti 56 tūkstančiai litų. Ir sužinojo, kad atspėjo! Jei būtų pasakęs ir kitą skaičių, jis tikrai būtų išgirdęs tokį pat džiaugsmingą Mariaus šūktelėjimą, kad atspėjo.
Bet, pasirodo, yra viena bėda: už laimėtą automobilį reikia sumokėti 7 tūkstančius litų mokesčių. Bet kadangi jau „Ogminos” gimtadienis, tai tuos mokesčius sumokės „Ogmina”. Taigi žmogui ir vėl pasisekė! Bet& pasirodo, 2000 litų už dokumentų įforminimą teks sumokėti jau jam pačiam.
T.P. teturėjo 500 litų. Juos pervedė į nurodytą „Snoro” banko sąskaitą. Bet, paskambinęs operatorius Marius, apgailestavo, kad mokesčių inspektorius nesutinka duoti automobilio, kol laimėtojas nesumokės dar 500 litų. Kai ir šiuos pinigus šiaulie-tis pervedė į „Snoro” banko sąskaitą, jis sužinojo, kad mokesčių inspektorius yra negailestingas ir laimėtojas automobilio negaus, kol nesumokės likusių 1000 litų.
Nevilties apimtas T.P. paskambino į prekybos centrą „Ogmina” ir sužinojo, kad jokių loterijų jis neorganizuoja, jokių telefonų ir automobilių nedalija ir kad jokios LNK televizijos, kuri filmuotų automobilio įteikimą laimėtojui, jis nesiuntė.
Ir tada T.P. suprato patekęs į sukčių pinkles ir praradęs iš viso 1090 litų. Štai toks lengvatikių likimas.
Netikėkite įvairiomis loterijomis ir laimėjimais, apie kuriuos jums pranešama mobiliaisiais telefonais. Žinokite, tai – sėdinčiųjų įkalinimo įstaigose pramoga. Jie taip žvejoja lengvatikius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Ant sukčių kabliuko – dar vienas lengvatikis"

  1. rasa

    nesuprantu, kaip galima tikėti tokiais įtartinais losimais 😀 )) Ir dar dvidesimt devynerių metų vyrams!
    periodiškai tokių žinučių pasitaiko ir man.Ištrinu,ir tiek.Aišku, būtų geriau kad jos „popieriaus negadintų” 😉

  2. LOTERIJA

    KUO PASAULYJE DAUGIAU DURNIU-TUO MUMS LENGVIAU GYVENTI.visu loteriju principas 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.