Mocartą Klaipėdos kamerinis orkestras interpretuos su S. Sondeckiu

Klaipėdos koncertų salė kviečia į ciklo „Mėnuo su Mocartu” renginius.

Šiandien ir rytoj nuo 9 iki 12 val. čia vyks Klaipėdos kamerinio orkestro ir dirigento prof. Sauliaus Sondeckio atviros repeticijos „V. A. Mozarto kūrybos interpretacijos ypatumai”. Šeštadienį 18 val. jas vainikuos koncertas, kuriame V. A. Mozarto muziką su Klaipėdos kameriniu orkestru atliks fortepijoninis duetas – šiuo metu Šveicarijoje gyvenantys Vilija Poškutė ir Tomas Daukantas.

1999 m. baigę magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, pianistai nutarė pratęsti savo studijas Šveicarijoje. 2000 m. Vilija Poškutė ir Tomas Daukantas nutarė muzikuoti kartu. Netrukus sėkmingi fortepijoninio dueto pasirodymai sulaukė pripažinimo tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose Čekijoje, Italijoje, Šveicarijoje. 2005 m. duetas laimėjo vieną prestižiškiausių pasaulyje – ARD tarptautinį konkursą Miunchene (Vokietija). Po šio konkurso sulaukė pasiūlymų iš didžiausių pasaulio koncertų salių, įrašų studijų. Užsienyje pripažintas fortepijoninis duetas Lietuvoje dar nėra žinomas.

Klaipėdiečiai jį išgirs pirmieji. Beje, Tomas yra buvęs klaipėdietis, mokėsi E. Balsio menų gimnazijoje.

Dirigento, nacionalinės ir valstybinės meno premijų laureato profesoriaus Sauliaus Sondeckio veikloje V. A. Mocarto muzika užima išskirtinę vietą. Daug šio kompozitoriaus kūrinių dirigentas yra įrašęs į plokšteles. Tarp jų ir garsiąją operą „Don Žuanas”. Su Klaipėdos kameriniu orkestru Saulius Sondeckis mielai dalijasi savo patirtimi, natomis.

Atvirose repeticijose bus repetuojami, o koncerte atliekami V. A. Mocarto kūriniai: divertismentas styginiams ir pučiamiesiems D-dur, serenada Nr.6, koncertas dviem fortepijonams ir orkestrui Es-dur.

Šio projekto metu su Klaipėdos kameriniu orkestru gros Klaipėdos muzikos ir meno mokyklų styginių specialybių moksleiviai.

Laima Jedenkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.