Persvarstymas – galimybė Lietuvai

Europos parlamentui atmetus gruodį pasiektą susitarimą dėl 2007-2013 metų ES lėšų, Lietuvai atsivėrė puiki galimybė pakeisti sau nepalankias sąlygas. „Jei Lietuvos Vyriausybė paprašytų, galima būtų bandyti nukreipti papildomą paramą, skirtą Ignalinos atominei elektrinei uždaryti, atsilikusių šalies regionų struktūrinei plėtrai”, – LŽ sakė Europos parlamento (EP) narė Margarita Starkevičiūtė.

Po atkaklių ES vadovų derybų gruodį daugumai ES naujokių buvo padidinta struktūrinės paramos suma atsilikusiems regionams remti, tačiau Lietuva šių lėšų negavo. Vietoj šios paramos buvo užtikrinti 50 mln. eurų Ignalinos jėgainės uždarymui ir gautas pažadas, kad ateityje struktūrinė parama Lietuvai gali būti padidinta 120 mln. eurų.

Kritikų manymu, jėgainei uždaryti pakankamas finansavimas buvo garantuotas Stojimo į ES sutartyje, o šaliai kur kas reikalingesni struktūrinių fondų pinigai. Be to, pažadas daugiau pinigų skirti Lietuvai ateityje nebuvo įtvirtintas raštu, o tai kelia abejonių dėl jo vykdymo. – Mindaugas Biliauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.