„Linava” plečia PVM grąžinimo geografiją

Prieš trejus metus asociacija „Linava” pradėjo tarpininkauti vežėjų įmonėms susigrąžinant PVM iš Lenkijos, o šiais metais asociacijos vežėjai turi galimybę susigrąžinti PVM už pirktą kurą jau iš 16 Europos šalių.

„Linava” turi atstovavimo teises ir sutartis su mokesčių institucijomis šiose šalyse: Lenkijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Austrijoje, Belgijoje, Olandijoje, Estijoje, Latvijoje, Danijoje, Liuksemburge, Italijoje ir Suomijoje.

„Atsižvelgdami į asociacijos galimybes ir vežėjų poreikius, mes stengiamės gerinti teikiamų paslaugų kokybę, – sako „Linavos” generalinis sekretorius Valdas Gilys. – Laikas parodė, kad asociacijos PVM poskyris dirba efektyviai ir patikimiau, lyginant su panašias paslaugas teikiančiomis bendrovėmis”.

Pasak PVM poskyrio vadovės Danutės Andruškevičienės, standartinis PVM grąžinimo terminas yra 6 mėn. nuo paraiškų įregistravimo konkrečios šalies Mokesčių inspekcijoje (MI), o iš Ispanijos – 1 mėnuo nuo paraiškų registravimo MI. Šiuo požiūriu ypač palanki vežėjams ir nepriekaištingai veikianti yra sutartis su ispanais.

Pastaruoju metu šiek tiek vėluoja atsiskaitymai iš Liuksemburgo, neretai vėluoja atsiskaitymai ir iš Lenkijos, o ypač, jei kuras buvo pirktas už grynus pinigus.

PVM poskyrio duomenimis, 2005 metais šia „Linavos” paslauga pasinaudojo beveik 600 transporto bendrovių. Šiuo metu asociacija vienija 1147 transporto įmones, iš kurių 61 – keleivinio transporto bendrovė.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.