Jūrininkai atsikvėpė

Dvejus metus galiojęs nulinis pajamų mokesčio tarifas jūrininkams kol kas nebus naikinamas.

Po susitikimo su Klaipėdos jūrinės visuomenės atstovais Finansų ministerija kuriam laikui atidėjo mokesčių įstatymo pataisų projektą. Jis numatė įvesti pajamų mokestį trečiųjų šalių laivuose dirbantiems jūrininkams.

Vakar įvykusiame susitikime, kurį inicijavo Seimo narys Vaclovas Stankevičius, dalyvavo Finansų ir Susisiekimo ministerijų, Lietuvos jūrininkų sąjungos, Jūrininkų žmonų sąjungos ir Lietuvos laivų įgulų formavimo įmonių asociacijos atstovai.

„Dar kartą įsitikinau, kad Finansų ministerija neketino diskriminuoti jūrininkų daugumos. Pataisų projektą ji parengė pagal Europos Sąjungos rekomendaciją. Mes prašėme kreiptis į Europos Komisiją ir bandyti paaiškinti, kodėl ši rekomendacija Lietuvai dabar nepriimtina. Džiugu, kad projekto autoriai mus suprato ir į tai atsižvelgė, – sakė parlamentaras V. Stankevičius.

Klaipėdiečiai susitikime pateikė tokius argumentus: Lietuvai reikia perei-namojo laikotarpio, nes nacionalinis laivynas dar negali daugumai jūrininkų suteikti darbo vietų. Kai Lietuvos laivynas padidės ir bus išspręsti jūrininkų socialinio draudimo reikalai, o juos pradės priimti į ES šalių laivus, Lietuva įvykdys Europos Sąjungos reikalavimą – jūrininkams, dirbantiems laivuose su patogiomis vėliavomis, įves simbolinį pajamų mokestį.

Jelena Listopad

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.