Privatiems vežėjams – blaivumo testas

Panevėžiečiai piktinasi, kad po miestą važinėjantys mikroautobusų vairuotojai šiais metais, kaip ir anksčiau, neduoda keleivių bilietų, nepaiso nustatytų eismo grafikų

Savivaldybė šiais metais keleiviams vežti miesto maršrutais pasirašė sutartis su 37 įmonėmis – apie 70 šioms firmoms priklausančių mikroautobusų panevėžiečius ir atvykėlius po miestą veža 15 maršrutų.

Savivaldybės Miesto ūkio skyriaus transporto poskyrio vyriausioji specialistė Ina Urbonavičienė, paklausta apie miestiečių skundus dėl šių vežėjų darbo, teigė, kad keleivių priekaištai ir šiais metais tie patys – mikroautobusų vairuotojai neduoda bilietų, nesilaiko važiavimo grafikų.

„Šių vežėjų savivalei pažaboti būtina griežta kontrolė. Kai surengiame patikrinimus, bilietai kaipmat atsiranda. Kai nekontroliuojame, viskas vėl grįžta į senąsias vėžes. Deja, nuolat kontroliuoti vežėjus mums trūksta žmonių”, – PB sakė I.Urbonavičienė.

Transporto poskyrio vyriausioji specialistė džiaugėsi, kad netrukus poskyris turėtų pasipildyti dar vienu darbuotoju.

I.Urbonavičienės teigimu, panevėžiečių skundai, kad daug mikroautobusų vairuotojų nesilaiko nustatytų važiavimo grafikų, taip pat yra pagrįsti.

„Dažniausiai grafikų nepaiso vežėjai, dirbantys maršrutuose, kuriais važiuoja daugiau mikroautobusų. Ten, kur šių transporto priemonių mažiau, pavyzdžiui, 8-ajame ar 17-ajame maršrutuose, vairuotojai gerokai drausmingesni”, – tvirtino Savivaldybės vyriausioji specialistė.

Pasak I.Urbonavičienės, iki vasaros mikroautobusų kursavimo po miestą grafikai bus pakoreguoti.

Miesto ūkio skyriaus Transporto poskyrio vyriausioji specialistė teigė laukianti ir neseniai Susisiekimo ministerijos parengto leidimo keleiviams vežti išdavimo bei naudojimo taisyklių projekto įsigaliojimo.

„Šis dokumentas dar griežčiau reglamentuos vežėjų veiklą”, – įsitikinusi I.Urbonavičienė.

Jei taisyklės bus patvirtintos, be kitų reikalavimų, vežėjams teks pasirūpinti ir rytą atėjusių į darbą vairuotojų blaivumo patikrinimu.

I.Urbonavičienė neneigė, kad neblaivių mikroautobusų vairuotojų yra pasitaikę nustatyti ir Panevėžyje.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.