Kaimiškoje „Troboje” – puota naminių patiekalų mėgėjams

Tiems, kurie pasiilgo gero naminio maisto, smagios dainos, lietuviško alaus ir kaimo trobos jaukumo – vidury Klaipėdos miesto, Debreceno mikrorajone pagaliau atsirado erdvi, beveik 300 lankytojų vienu metu galinti priimti vieta, kur bus galima pasijausti kaip tikrame kaime.

Patiekalai iš bulvių, kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies – vegetarams ir mėsos gerbėjams, vyrams ir moterims, verslininkams ir studentams. Šiandien nuo 12 val. „Troba” atveria duris ir kviečia pasimėgauti daugiau kaip 100 pavadinimų tradiciniais ir pagal originalią užeigos kulinarų receptūrą sukurtais valgiais.

„Trobos” pasiūlymas – sočiai, daug ir nebrangiai!

Ant „Trobos” stalų – visa Lietuva, visų jos regionų kulinarinis paveldas, vertinamas ne tik tautiečių, bet ir vis dažniau į mūsų šalį užklystančių užsienio turistų. Tačiau šioje užeigoje – demokratija. Laukiami ir norintys užkąsti lengvesnių, vegetariškų užkandžių (įvairių daržovių salotos), ir trokštantys patirti aštrius, beveik meksikietiškus pojūčius, ragaudami, pavyzdžiui, kiaulienos kepsnį „Seklyčia” arba meksikietišką jautienos užkandį „Čili” (7,5 Lt).

Ką tikri lietuviai geria? Žinoma, alų! 0,5 litro pilstomu „Švyturio Ekstra” „Troboje” bus galima pasimėgauti už 3,95 Lt. 1,6 litro ąsotėlis kainuos 11,6 Lt, o 2,5 l talpos ąsotėlis – 17,5 Lt.

Prie alaus? „Aludario”, „Studentų” arba „Bernų” rinkiniai – kiekvienam porcija pagal skrandžio dydį.

Kam mielesni stiprūs gėrimai, galės pasimėgauti ir netradicine užkanda – bajoro užkandžiu prie naminukės ar firminiu „Trobos” užkandžiu prie degtinės (6,5 Lt).

Kas iš vyresnių pamiršo vaikystės gėrimus, „Troboje” galės paskanauti naminės giros ir net spanguolių kisielius. Vengiančius promilių vilios bealkoholiniai kokteiliai pikantiškais pavadinimais – „Prancūziškas bučinys”, „Braškinis rytas”, „Laimingas vairuotojas”.

Bulvės, bulvės ir dar kartą bulvės

„Troboje” – net 11 rūšių patiekalų iš tarkuotų bulvių – ne tik visų pamėgti cepelinai su įvairiais įdarais ir padažais, bet ir švilpikai, plokštainiai su rūkyta karka. Kainos – demokratiškos: nuo 4, 70 Lt. Ypač išalkę, tarsi po alinančio bulviakasio, sočiai pavalgyti galės užsisakę 14,9 Lt kainuojantį „Bulviakasio” rinkinį, skirtą 3-4 žmonėms. Jame – cepelinas su mėsa, cepelinas su varške, bulvinis ragelis, bulvinis blynas, žemaičių blynas, spirgučių ir pievagrybių padažai.

„Trobos” kulinarai tikisi, kad klientai džiaugsis meniu išvydę balandėlius (7,5 Lt), lietuvišką karbonadą (11,9 Lt) ar kiaulienos troškinį moliniame inde (8,5 Lt).

Oranžinės revoliucijos gerbėjai bus pamaloninti sultingu Kijevo kotletu, o puoselėjantys lietuvybę – smetoniška kalakutiena su raudono vyno padažu. Jautienos mėgėjams – firminis suktinis „Troba” ar guliašas (8,9 Lt).

O šį šeštadienį nuo 12 val. atėję į „Trobos” įkurtuves, ne tik galės sočiai ir skaniai papietauti, bet ir padaryti pramogą mažiesiems – nudžiuginti juos vaikišku liaudiškos muzikos koncertu bei cirko pasirodymais su gyvais triušiais ir netgi meškute.

„Trobos” įkurtuvių programa

Birželio 18 d. (šeštadienis)
12-15 val. – „Trobos” įkurtuvės vaikams:

Vaikų tautinio ansamblio „Kuršiukai” pasirodymas;

Pokštai su triušiais ir višta;

Cirko meškutės pasirodymas;

Žaidimai ir prizai su renginio vedančiuoju Žiogu.
20 val. – liaudiškos muzikos koncertas.
21 val. – „Nerija”.

Agnė Lukauskaitė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.