„Hansabank” steigia ne gyvybės draudimo kompaniją Estijoje

„Hansabank” grupė Estijoje steigia ne gyvybės draudimo kompaniją, kuri teiks paslaugas privatiems ir verslo klientams. Bendrovės steigimui reikalingi dokumentai Estijos Finansinės priežiūros institucijai pateikti šiandien, sausio 17 dieną.

„Ne gyvybės draudimas – viena iš strateginių sričių, kurias artimiausiu metu vystysime Estijoje”, – sakė Priit Poldoja, „Hansabank” grupės banko Estijoje vadovas. Pasak jo, naujai kuriama draudimo bendrovė užpildys spragą Estijos draudimo rinkoje. „Norime teikti nesudėtingas ir lengvai prieinamas turto draudimo paslaugas. Tikime, jog draudimo paslaugos gali būti pateiktos taip, kad klientams būtų kuo paprasčiau jas įsigyti, o mums – kuo paprasčiau pasiūlyti šias paslaugas per skyrių tinklą ir internetu”, – minėjo P.Poldoja.

Estijoje kuriama draudimo kompanija produktus platins per banko ir lizingo skyrių tinklą. „Mes turime unikalią galimybę parinkti klientams jiems tinkamus finansinių produktų paketus ir tokiu būdu kurti jiems pridėtinę vertę”, – sakė P.Poldoja.

Naujai įsteigta kompanija tiek gyventojams, tiek verslo klientams siūlys visą paketą pagrindinių ne gyvybės draudimo paslaugų: nekilnojamojo turto draudimą, transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimą, draudimą nuo nelaimingų atsitikimų bei kelionių draudimą. Planuojama, kad nauja draudimo bendrovė savo veiklą pradės gegužės mėnesį, kai gaus leidimą iš Estijos Finansinės priežiūros institucijos.

Iki šiol „Hansabank” grupė Estijoje savo klientams siūlė kitų bendrovių teikiamas ne gyvybės draudimo paslaugas per „Hansa investicijų brokerį” (Lietuvoje – „Hansa draudimo brokeris”). Pastaruoju metu net 80 proc. naujų „Hansa lizingo” klientų, įsigyjančių automobilius lizingu, ir daugiau nei 60 proc. naujų būsto paskolas imančių „Hansabank” grupės klientų Estijoje drausdavosi savo įsigyjamą turtą – automobilį ar būstą – per „Hansa investicijų brokerį”. Įsteigus naują ne gyvybės draudimo bendrovę, „Hansa investicijų brokerio” veikla nesikeis – ši bendrovė ir toliau aptarnaus klientus bei administruos sudarytas sutartis.

Šiuo metu Estijoje veikia 8 ne gyvybės draudimo kompanijos. 2005 metais ne gyvybės draudimo apimtys Estijoje siekė 2,7 mlrd. Estijos kronų (apie 595,8 mln. litų).

„Hansabank” grupė priklauso pirmaujančiai finansinei institucijai Baltijos ir Šiaurės šalių regione – „Swedbank”. Ši grupė turi daugiau nei 8,4 mln. privačių ir beveik 400 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 750 padalinių Švedijoje ir apie 280 padalinių Baltijos šalyse. „Swedbank” grupėje dirba apie 15 tūkst. darbuotojų, iš jų apie 2,5 tūkst. – Lietuvoje.

„Hansabankui” Lietuvoje priklauso „Hansa lizingas”, „Hansa gyvybės draudimas”, „Hansa investicijų valdymas”, „Hansa draudimo brokeris”, „Baltijos autolizingas” ir „Hansa valda”.

„Hansabank”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.