Nauja įtariamojo teisėjos nužudymu mįslė

Vakar tragiškai žuvusios teisėjos Linos Erentienės sodyboje Aleksote, Balbieriškio gatvėje, vėl buvo gausu policijos pareigūnų.

Vidurdienį, tvarkydami kieme esantį sandėliuką, velionės sesuo su vyru aptiko nemažą plastmasinį maišą su įvairia ginkluote.

Pasak radusiųjų, tarp malkų slėptas ginklų arsenalas aptiktas ištraukus ant jo buvusį užstatytą kaimyno dviratį bei žoliapjovę. Minėtą sandėliuką saugoję du kiemsargiai jau buvo išvežti tėvams.

Nors radusieji teigė matę tik iš maišo išlindusį šautuvo vamzdį (į vidų net nelindo), nedelsiant apie tai pranešė policijai. Po to, kai patikrinti informacijos nusiųsti Patrulių rinktinės pareigūnai, Kaunan skubiai iškviesti Vilniuje dislokuotos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” išminuotojai.

Patikrinus maišo turinį, jame aptiktas ne tik, pirminiais duomenimis, mažo kalibro medžioklinis šautuvas. Iš kartu buvusių tepaluotų maišelių išvyniota kovinė granata RGD su sprogdikliu, sprogstamasis 12,7 mm sviedinys, dar mažiausiai du pistoletai (vienas – mažo kalibro, koks kitas, atsakys ekspertai), pakuotės su trijų keturių rūšių šoviniais bei aštuoni medžiokliniai peiliai.

Kaip dienraščiui teigė „Aro” rinktinės vadas Viktoras Grabauskas, rasti sprogmenys nukenksminti vietoje, juos išardant. Į „Aro” išminuotojų misiją įėjo ir detaliau patikrinti, ar sodyboje nėra daugiau sprogmenų. Daugiau nerasta. Nukenksmintuosius kartu su ginklais bei šoviniais išsivežė ekspertai. Jų uždavinys – ne tik paimti nuo šių pavojingų radinių pirštų atspaudus, bet ir patikrinti, ar šie ginklai nepanaudoti kokiuose nors dar neatskleistuose nusikaltimuose.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogmenimis. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Radusieji šį ginklų arsenalą net neabejoja, kad tai – teisėjos tyčiniu nužudymu įtariamo jos sugyventinio Gintauto Valiukevičiaus, dirbusio Panemunės policijos komisariate ikiteisminio tyrimo tyrėju, turtas.

Pasak kolegų, medžiotojų būreliui priklausantis G.Valiukevičius turėjo oficialų leidimą ir medžiokliniam 12-ojo kalibro šautuvui TOZ, ir pistoletui FEG, kuris jam buvo išduotas savigynai, tačiau kaip sandėliuke atsirado maišas su visai kita – nelegalia ginkluote, kol kas neaišku. G.Valiukevičių ketinta apklausti vakar vakare arba šiandien. Pasak specialistų, daugių daugiausia, ką legaliai galėjo įsigyti medžiotojas G.Valiukevičius, – rasti medžiokliniai peiliai, kurių kiekis, leidžiamas turėti medžiotojui, neribojamas, ir šoviniai. Nors pagal tai, kokie ginklai jam buvo išduoti legaliai, G.Valiukevičiaus sandėliuke rasta per daug šovinių rūšių.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Nauja įtariamojo teisėjos nužudymu mįslė"

  1. oijjijij

    😳 c 🙂 🙂 l

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.