„Kauno grūdų” grupė įsigijo Butrimonyse veikusį paukštyną

„Kauno grūdų” grupė pernai baigė įsigyti paukštyną Butrimonyse.
Bendrovės valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys teigė, kad iš daug jį valdžiusių savininkų, beveik metus tęsėsi Butrimonių paukštyno pastatų įsigijimas. Šiuo metu jau dabar prasidėjo remonto darbai nusipirktuose pastatuose.
Jau šių metų pirmą ketvirtį pradės veikti šešios paukštidės, kuriose bus auginami broileriai. Planuojama, kad 2007 metais pradės veikti visi paukštidžių pastatai.
Iš viso „Kauno grūdų” grupė, o konkrečiai Vilniaus paukštynas įsigijo 24 – ias paukštides, planuoja pastatyti dar 12 – a naujų. Į paukštidžių atnaujinimą planuojama investuoti apie 15 mln. litų. Jose turėtų dirbti apie 100-120 žmonių.
T. Barštys sakė, kad buvusiame paukštyno administraciniame pastate ketinama įrengti butus paukštyne dirbantiems specialistams.
„Kauno grūdų” grupei apart Vilniaus paukštyno dar priklauso ir Kaišiadorių paukštynas ir „Kauno grūdų” bendrovė.
Pernai šios grupės įmonių apyvarta siekė 364 mln. litų. Ji buvo didesnė nei 2004 – aisiais 28,08 procentais.
Apyvartos padidėjimui stiprią įtaką turėjo išaugę produkcijos pardavimai vidaus rinkoje, ypač paukštynų produkcijos, o taip pat išaugęs eksportas. Pavyzdžiui, Vilniaus paukštyno eksportas padidėjo 65 procentus. „Kauno grūdai” pradėjo savo produkciją parduoti Baltarusijai, Lenkijai, Baltijos šalims.

„Kauno grūdai”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.