Klaida neužtvėrė kelio „dangiečiams”

„Eurovizijos” nacionalinės atrankos rengėjai apgailestauja, kad šeštadienį vykusio pirmojo turo metu skelbiant rezultatus įsivėlė nesklandumų. Pasak Lietuvos televizijos muzikos prodiuserio Jono Vilimo, tai atsitiko dėl kompiuterių sistemos klaidos. Tačiau tai neužtvėrė kelio dalyvauti tolesnėje kovoje buvusiems vieno realybės šou dalyviams.

Klaida įsivėlė skelbiant į tolimesnį nacionalinės atrankos etapą praėjusius keturis atlikėjus. Savaitgalį patikrinus telefono skambučių išklotines, paaiškėjo, kad 1-4-os vietos laimėtojai išvardyti netiksliai. J. Vilimas sako, kad atsižvelgiant į komisijos skirtus balus ir žiūrovų balsus, į tolimesnį „Eurovizijos” atrankos etapą pateko tie patys atlikėjai, kaip ir buvo skelbta, tačiau pasikeitė jų išsidėstymas lentelėje.

Po pasirodymo praėjusio šeštadienio „Lietuvos dainų dešimtuke”, susumavus galutinius rezultatus, teisę toliau kovoti dėl galimybės atstovauti Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse iškovojo Augustė Vedrickaitė, surinkusi 24 balus, Jonas Čepulis (16 balų), Antanas Nedzinskas (14 balų) ir Eglė Juodytė (14 balų). Kad Antanas aplenkė Eglę, lėmė didesnis žiūrovų balsų skaičius. Už jį balsus atidavė 442 žiūrovai, už Eglę – 142. Tuo tarpu komisija buvo kur kas palankesnė Eglei, skyrusi jai net 10 balų – šešiais daugiau negu Antanui.

Visi keturi praėjusio šeštadienio laimėtojai – buvę realybės šou „Dangus” dalyviai. Komisiją sudarė muzikos prodiuseris Vytautas Juozapavičius, roko solistas Povilas Meškėla ir dainininkė Rima Dirsytė Zeip.

Virginija Bunevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.