Menininko Deimanto Narkevičiaus sėkmė Berlyne

Nuo lapkričio mėnesio iki sausio mėnesio vidurio Berlyno menų akademijoje veikė Deimanto Narkevičiaus solo paroda „Kartą XX-ame amžiuje”. Berlyno menų akademija nėra mokslo institucija, ugdanti bakalaurus, magistrus ar aspirantus. Ši akademija visos Vokietijos mastu teikia akademikų vardus, skiria prizus už meninę veiklą ir yra prestižinė meno renginių organizavimo institucija. Akademijos ekspozicijų erdvė yra pačiame miesto centre, Paryžiaus aikštėje, visai šalia Branderburgo vartų ir Reichstago. Jau pati vieta suteikia šioms salėms ir jame rodomam menui išskirtinę reikšmę – tai viena iš keleto svarbiausių parodinių vietų Berlyne šalia Naujosios nacionalines galerijos ir muziejaus Hamburger Bahnhofe. Pakvietimas surengti solo parodą tokioje institucijoje jau savaime reiškia didžiulį įvertinimą. Deimantas Narkevičius čia demonstravo 4 savo filmus.
Menininko kūryba buvo pastebėta ir vietos žiniasklaidos. Berlyne yra leidžiami du dvisavaitiniai žurnalai „Zitty” ir „Tip” – pagrindiniai miesto kultūrinio gyvenimo informacijos šaltiniai, išsikovoję informacijos ekspertų pozicijas. Mieste, kuriame vienu metu vyksta šimtai parodų, apžvalga šiuose leidiniuose suteikia kultūriniam įvykiui išskirtinės reikšmės. Deimanto Narkevičiaus solo paroda sulaukė teigiamų recenzijų abiejuose Berlyno žurnaluose ir pažymėta tarp rekomenduotinų kultūros renginių. Straipsniai apie šią parodą taip pat rengiami ir tarptautiniuose meno žurnaluose, kuriuose pasirodys kiek vėliau. Žurnalas „Frieze” metų rinkimuose jau pažymėjo Deimantą Narkevičių tarp ryškiausių kylančių menininkų tarptautinėje meno scenoje.
Deimanto Narkevičiaus sėkmė Berlyne nesibaigia su jo solo paroda menų akademijoje. Sausio 25 d. jis pakviestas parodyti savo filmą „Gyvenimo vaidmuo” prestižiniame Berlyno kino teatre „Arsenal” greta žymaus britų kinematografo Peterio Watkinso, išgarsėjusio savo dokumentinėmis dramomis (dar 1966 m. jo filmas laimėjo Oskarą dokumentinių filmų kategorijoje).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.