Nusikaltimų planuotojoms gresia kalėjimas

Klaipėdos apylinkės teisme pradėta nagrinėti plėšikavimu kaltinamų nepilnamečių byla. Net ir girdėdami rimtus kaltinimus, dauguma teisiamųjų į teisėjos klausimus atsakinėjo su šypsena.

Vakar į teisiamųjų suolą pirmą kartą sėdo keturi Laukininkų gatvėje gyvenantys moksleiviai: L. Zudermano mokyklos moksleivės 15-metė Aurelija V. ir 14-metė Karina B., šešiolikmečiai Vyturio mokyklos moksleivis Laimonas R. ir Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivė Iveta V.

Nepilnamečiai yra palikti laisvėje, o jų bendrininkas – tris kartus teistas 19-metis Alvydas Genčiauskas – yra suimtas.

Jie kaltinami praėjusių metų spalio 9-ąją grasinant peiliu prie Pajūrio vidurinės mokyklos iš dviejų nepilnamečių atėmę mobiliuosius telefonus.

Pirmoji parodymus teisme davusi Iveta V. pasakojo, jog tądien visi jie tiesiog sėdėję kieme bei nuobodžiavę. Jaunuoliams, anot merginos, norėjosi išgerti, tad mąstyta, iš kur gauti pinigų. Karina B. papasakojusi, jog du jos bendraklasiai turi naujus mobiliuosius telefonus.

Penketukas greitai surezgė veiksmo planą, kaip juos atimti bei pardavus gauti pinigų. Suplanuota, jog Karina B. pasiūlys jiems susipažinti su Iveta V. ir Aurelija V., o pasimatymo metu pasirodys A. Genčiauskas bei Laimonas R. ir, pagrasinę nepilnamečiams, atims telefonus.

Netrukus prie Pajūrio vidurinės mokyklos įvyko susitikimas. Iveta V. rankose laikė vieno iš aukų telefoną, kai pasirodė tariamieji plėšikai, apsimetę, kad nepažįsta merginų.

Vienas iš plėšikų pagriebė telefoną iš Ivetos V. rankų, kito telefono savininkas pasipriešino, tad A. Genčiauskas išsitraukė peilį, prikišo nepilnamečiui jį prie pilvo bei dar kartą pagrasino. Auka nebesipriešino ir atidavė telefoną. Pagrasinę, jog skųstis neverta, plėšikai pasišalino.

Planuota, jog vakare A. Genčiauskas atneš už parduotus mobiliuosius telefonus gautus pinigus. Tačiau nusikaltimas buvo atskleistas, o Ivetai V. teko nešti atiduoti rastuosius telefonus jų šeimininkams. Bendrininkai, anot kaltinamosios, tą padaryti pabijoję, nes nukentėjusiųjų tėvai grasinę juos sumušti.

Savo kaltės nepripažįsta tik viena iš teisiamųjų – Karina B. Kitos dvi sunkiu nusikaltimu kaltinamos merginos teisme sėdėjo su šypsenomis veiduose. Ašaros joms biro tik žiūrint į už grotų sėdintį A. Genčiauską.

Už plėšimą grasinant peiliu ar kitu žmogui sužaloti skirtu daiktu gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sandra Žemaitytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Nusikaltimų planuotojoms gresia kalėjimas"

  1. lietuvis

    Niekaip nesuprantu, kokiomis salygomis reikia augti,kad tokio amziaus…o dar mergaites…su lelemis dar zaistu….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.