Riejasi nesustodami

Po Sausio 13-osios brolijos vėliava susibūrę patriotai skilo į dvi priešiškas stovyklas.

Net ir minint tragiškų Sausio 13-osios įvykių 15-ąsias metines netyla šmeižto, nesutarimų ir kaltinimų banga tarp brolijos narių.

„Absurdo cirkas”, – situaciją „Ekstra žinioms” įvertino brolijos pirmininkė Jadvyga Bieliauskienė.

Visaip gina sūnų

Oponentai J.Bieliauskienei metė kaltinimus, kad ji kone pardavusi prestižines patalpas savo sūnui Žilvinui Bieliauskui.

Pasirodo, jo vadovaujamas Lietuvių grįžimo į Tėvynę informacijos centras yra įsikūręs brolijos patalpose sostinės Gedimino prospekte, priešais Seimo rūmus.

Iš beveik 170 kvadratinių metrų patalpų miesto centre Ž.Bieliausko vadovaujamas centras užima daugiau kaip 130 kvadratinių metrų.

Tuo tarpu J.Bieliauskienė atkirto, kad visos patalpos priklauso Turto fondui, o brolija jas gavusi pagal panaudos sutartį. Turto fondas leidęs įsikurti centrui.

Nuo to brolijai esą tik geriau – yra už ką sumokėti komunalinius mokesčius.

Valdžių kaita

Besipykstančių stovyklų kivirčas įsiplieskė dar praėjusių metų vasarą ir tęsiasi iki šiol.

Birželį įvykęs Sausio 13-osios brolijos suvažiavimas tada pakeitė vadovybę. Vietoje J.Bieliauskienės vadovu buvo išrinktas Juozas Kuoras.

Tačiau J.Bieliauskienė tokius nutarimus užprotestavo, neva suvažiavime nebuvo kvorumo. Dar kartą šauktas suvažiavimas liepą neįvyko.

Pagaliau jį pavyko sušaukti spalio mėnesį ir J.Bieliauskienė vėl išrinkta brolijos pirmininke.

Bet per tą laiką oponentai jau buvo įregistravę naują organizaciją. J.Bieliauskienei vėl teko perregistruoti broliją. Seime dėl to juristams buvo pavesta išsiaiškinti, kuri iš registruotų organizacijų yra teisėta.

Teisėtai išrinkti – išguiti

Oponentų lyderis J.Kuoras „Ekstra žinioms” yra sakęs, kad neleis J.Bieliauskienės šeimos nariams užiminėti patalpų miesto centre.

Po to, kai vėl buvo įregistruota J.Bieliauskienės vadovaujama organizacija, J.Kuoro kolega Kostas Malinauskas sakė, kad tai peržengia visas padorumo ribas.

„Tie suvažiavimai vyko apgaulės būdu. Teisėtai išrinkti liko už borto. Teisybės nėra. Mes, gulę prieš tankus, esame pažeminti”, – neslėpė emocijų vienas sostinės Sąjūdžio aktyvistų.

Kyšo R.Pakso ausys?

Brolijos rietenos žinomos ir europarlamentarui Vytautui Landsbergiui.

„Vyksta organizacijos uzurpavimas. Žinau grupelę žmonių, kurios vadovai susiję su Rolando Pakso partija. Jie, pasinaudoję dalies patalpų perdavimo aplinkybe, skleidžia gandus apie patalpų privatizavimą”, – palaikydamas J.Bieliauskienės pusę yra sakęs V.Landsbergis.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.