Pasitikime šventes gražios

Kalėdos, Naujieji metai – nuostabiausios metų šventės, kai kiekviena moteris nori būti ypač graži. Ką daryti, nuo ko pradėti, kad švenčių dienomis atrodytume puikiai?

Šukuosena, apranga, manikiūras, pedikiūras – visa tai labai svarbu. Tačiau svarbiausia – veidas. Veido būklė akivaizdžiai matoma, ir joks makiažas nepadės, jei oda bus šiurkšti, pilka, pavargusi. Tad nepatingėkime ir pradėkime rūpintis veido oda jau dabar.

4 žingsniai gražios odos link

Kiekviena moteris žino, kad veido odos priežiūra priklauso nuo odos tipo. Tad pirmiausia reikėtų tai išsiaiškinti, geriau – su profesionaliomis kosmetologėmis. Gerai žinomos ir odos priežiūros procedūros. Tačiau nepamirškime – grožis reikalauja ne aukų, o nuolatinės priežiūros.

Kas sudaro veido odos priežiūrą?

1. Valymas. Tik valant veido odą pieneliu, geliu ar kt. priemonėmis du kartus per dieną, ji bus sveika ir graži, nes tik švari oda gali būti sveika. Ypač svarbu nuvalyti makiažą vakare. Po to būtina nusiprausti ir nusausinti odą. Vanduo veidui prausti turėtų būti filtruotas, virintas arba negazuotas mineralinis, geriausiai tinka „Vytautas” arba „Birutė”.

2. Tonizavimas. Tonikas atlieka šias funkcijas: normalizuoja odos pH, stabdo uždegimo procesą, dezinfekuoja, gaivina, drėkina, ramina odą, siaurina poras, pašalina vandens likučius ir jame ištirpusias kalkes.

3. Drėkinimas ir maitinimas. Kokį – drėkinamąjį ar/ir maitinamąjį – veido kremą rinktis, priklauso nuo odos tipo (dėl to taip pat reikėtų pasitarti su profesionaliomis kosmetologėmis). Drėkinant odą jį taps minkštesnė, lygesnė bei stangresnė. Veiksmingiausiai oda maitinama naktį. Tačiau nepamirškime, kad joks kremas negali duoti to, ko odai trūksta: jei norite, kad oda puikiai funkcionuotų ir liktų jauna, tinkamai maitinkitės. Kosmetikos produktuose esantys vitaminai gali tik papildyti iš vidaus gaunamų vitaminų poveikį, tačiau jokiu būdu negali jų pakeisti.

4. Kaukės ir šveitikliai. Kaukes reikėtų naudoti 1–2 kartus per savaitę. Šveitiklį – vidutiniškai kartą per 15 dienų. Šveitiklis pašalina negyvąsias odos ląsteles, ir tai padeda odai dar geriau pasisavinti maitinamąsias, drėkinamąsias ir kitas veido priežiūros priemonėse esančias medžiagas.

Ką daryti kasdien

Ryte

• Nuvalyti veidą pieneliu ar kita priemone. Nuprausti vandeniu, nusausinti.
• Atgaivinti veidą švelniu toniku.
• Užtepti jauninamojo serumo. Veido odą stangrinantį, raukšles išlyginantį ar jų atsiradimą stabdantį kremą reikėtų pradėti naudoti maždaug nuo 25-erių metų, t.y. kai raukšlių dar nėra.
• Po kelių minučių masažuojamaisiais judesiais pasitepti dieniniu kremu.

Dieninio kremo paskirtis – stiprinti natūralią apsauginę odos plėvelę, todėl kremas turi turėti lipidų ir drėgmę palaikančių medžiagų. Tačiau reikia atsižvelgti į odos tipą. Sausai jautriai odai tiks kremas, kuriame gausu riebalų, tačiau jų reikia tiek, kad oda per dieną išliktų elastinga, bet neblizgėtų. Riebiai odai tiks neriebus kremas. Dieninis kremas turi turėti UV filtrus.

Svarbu. Kremą tepti taisyklingai – pagal veido linijas, jokiu būdu netempiant ir smarkiai netrinant odos, masažuojamaisiais judesiais.

Vakare

• Pieneliu, želė, putomis ar kt. priemonėmis nuvalyti veido odą. Po to nuprausti vandeniu, nusausinti.
• Dezinfekuoti odą toniku.
• Užtepti jauninamojo serumo.
• Po kelių minučių masažuojamaisiais judesiais pasitepti naktiniu kremu.

Naktinis kremas turi turėti daug biologiškai veiklių medžiagų, nes dieną oda patiria daug stresų ir negali jų pasisavinti. Naktinis kremas turėtų būti riebesnis nei dieninis, tačiau vėlgi atsižvelgiama į odos tipą: jei oda sausa – kremas turi būti riebus, jei riebi – lengvas drėkinamasis.

Pasigaminkime pačios

Jeigu neturite galimybių apsilankyti kosmetikos salone, oda pasirūpinti galite ir namie. Atsidariusios šaldytuvą, rasite maisto ne tik skrandžiui, bet ir odai. Veido kaukių galite nusipirkti ir parduotuvėse. Renkantis veido kaukes parduotuvėse, būtina atidžiai skaityti informaciją. Jeigu nuspręsite pasigaminti veido priežiūros priemones namuose, jokiu būdu nenaudokite medžiagų, kurioms esate alergiškos.

Natalija Voronaja

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.