Nepaisant dujų kainų augimo, šiluma Kauno mieste nebrangs

Šiandien Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vykusioje spaudos konferencijoje buvo oficialiai patvirtinta, jog šilumos kaina miesto gyventojams nesikeis ir išliks tokia pati.
Spaudos konferencijoje dalyvavęs Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius pasidžiaugė tuo, jog prieš penkerius metus miesto Taryba priėmė teisingus ir toleregiškus sprendimus. Todėl šiandien galima džiaugtis tuo, jog šilumos kainos Kaune nebrangs.
Pasak Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjo Algirdo Vaitiekūno, gyventojams, kuriems šilumą tiekia AB „Kauno energija” kaina nesikeis iki 2008 m. kovo, nes yra pasirašyta pardavimų – pirkimų sutartis su „Gazprom”. Tačiau kai kuriems Kauno miesto gyventojams šilumą tiekia ir keletas privačių tiekėjų – AB „Palemono keramika”, UAB „Šilumininkas” (Rokų gyventojams) ir UAB „Marijampolės šiluma” (Sargėnų gyventojams). Pasak A.Vaitiekūno, buvo susisiekta su visais privačiais tiekėjais ir pasiteirauta dėl planuojamų šilumos kainų šiais metais. „Vienintelėje Rokų gyvenvietėje nusimato tam tikri pasikeitimai, nes buvo nutiestas dujotiekis ir UAB „Šilumininkas” degina nebe mazutą, o dujas. Tačiau patiems gyventojams tiekiamos šilumos kaina nesikeis, nes Savivaldybė mokės subsidijas ir padengs kainos skirtumą”, – sakė A.Vaitiekūnas.
Šiuo metu visi Kauno miesto gyventojai už vieną kilovatvalandę moka 11,97 cento.
Spaudos konferencijoje dalyvavę AB „Kauno energija” vadovai džiaugėsi kol kas sėkmingu šildymo sezonu. „Nors šildymo sezonas dar tik ir įpusėjo, bet galime teigti, jog jis kol kas sėkmingas. Šiais metais dar neturėjome nė vienos avarijos. Be to, lyginant su praėjusiais metais sumažėjo ir nusiskundimų teikiamų paslaugų kokybe”, – sakė AB „Kauno energija” generalinis direktorius Sigitas Metelionis.

AB „Kauno energija”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.