A.Lukašenka gavo beveik milijoną rinkėjų parašų

Iniciatyvinė grupė Aleksandrui Lukašenkai iškelti kandidatu į prezidentus surinko 930 tūkstančių rinkėjų parašų, pranešė kandidato rinkimų štabas.

Pagal Baltarusijos rinkimų įstatymus pretendentas į prezidento postą per tam tikrą laikotarpį privalo, iniciatyvinės grupės padedamas, surinkti savo naudai ne mažiau kaip 100 tūkstančių rinkėjų parašų. Surinkti parašai kartu su pareiškimu įregistruoti kandidatu į prezidentus pateikiami rinkimų komisijai. Patikrinusi jų autentiškumą, Centrinė rinkimų komisija sprendžia potencialaus kandidato registravimo klausimą.

Be A.Lukašenkos, parašus būti iškeltiems kandidatais į prezidentus renka dar šeši pretendentai.

Tuo tarpu jungtinės opozicijos lyderio Aleksandro Milinkevičiaus rinkimų štabas pareiškia, kad iki sausio 10-osios vakaro jam remti buvo surinkti 81 364 rinkėjų parašai. Šio politiko šalininkai neabejoja, kad reikiamus 100 tūkst. parašų pavyks gauti iki nurodyto termino.

Sėkme neabejoja ir Liberalų demokratų partijos vadovo, parlamento deputato Sergejaus Gaidukevičiaus rinkimų štabas. Pasak paties kandidato, jam remti jau surinkta apie 60 tūkst. parašų.

Savo ruožtu socialdemokratų lyderio Aleksandro Kozulino štabas pareiškė, kad privalomas rinkėjų parašų skaičius bus viršytas maždaug dukart.

Konservatorių krikščionių partijos-Baltarusijos liaudies fronto lyderis Zenonas Pozniakas, nors ir atsisakė pranešti, kiek parašų turima, pareiškė, jog 100 tūkstančių „bus surinkta būtinai”.

Z.Pozniako štabo atstovas pranešė, kad jų lyderis, jau maždaug 10 metų gyvenantis užsienyje, grįš į tėvynę, kai tik bus įregistruotas kandidatu į prezidentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.