Klaipėdiečius papiktino elektrikų abejingumas

Kranui nutraukus aukštos įtampos laidus teko anksčiau uždaryti prekybos centrus, sustojo keltų eismas, 20 žmonių įstrigo liftuose. Nepaisydami to Vakarų skirstomųjų tinklų atstovai nesiteikė pranešti, per kiek laiko bus atnaujintas elektros tiekimas.

Antradienį apie 17 val. Klaipėdoje nutraukus aukštos įtampos linijas ir nutrūkus elektros tiekimui be šviesos bei vandens liko apie 4500 Klaipėdos ir Neringos gyventojų.
Dėl to buvo sutrikęs darbas keliose dešimtyse uosto įmonių, sustojęs tarptautinių keltų eismas. Apie avariją nebuvo pranešta nei gyventojams, nei miesto valdžiai, nei specialiosioms tarnyboms.

Septynias valandas klaipėdiečiai bei neringiškiai buvo palikti nežinioje. Avarinės tarnybos telefonas buvo nuolat užimtas, niekas nežinojo, kas įvyko ir kaip greitai vėl bus tiekiama energija, vanduo.

Baigiantis darbo dienai antradienį daugelis žmonių buvo pakeliui į namus. Dingus elektrai liftuose kelioms valandoms įstrigo apie 20 klaipėdiečių. Darbą buvo priversti nutraukti didieji prekybos centrai.

Nepatogumų dėl dingusios elektros patyrė ir Jūrų muziejus.

Kur įvyko avarija, dispečeriai nustatė gana greitai. Paaiškėjus, kad elektra beveik pusei uostamiesčio ir visai Neringai dingo dėl pramoninio krano strėlės, užkliudžiusios aukštos įtampos laidus, avariją likviduoti pradėta iš karto. – Rima Beinoravičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.