Nepaprastas eliksyras

Nevalgęs žmogus gali išgyventi keliasdešimt parų, o be vandens – vos keletą. Vandens stokai žmogaus organizmas labai jautrus.

Per mažai išgeriant vandens ir kitų skysčių, organizmas apsinuodija savo paties medžiagų apykaitos produktais, gali greičiau sutrikti tulžies pūslės veikla, susiformuoti inkstų akmenligė, organizmas pradės greičiau senti. Taip pat sutrinka virškinimo procesas, užkietėja viduriai, sausėja oda ir silpnėja raumenys. Žmogus darosi vangus, išsiblaškęs, sumažėja jo dėmesingumas. Vandens trūkumas gali sukelti ir galvos skausmą, nuovargį.

Specialistai sveikam žmogui rekomenduoja kasdien išgerti mažiausiai 1,5-2 litrus skysčių. Patariama kiekvieną rytą pradėti išgeriant stiklinę vandens. Tačiau tyrimai rodo, kad daug žmonių geria mažiau vandens, nei reikia jų organizmui.

Vanduo būtinas kenksmingų medžiagų pasišalinimui iš organizmo per inkstus, plaučius, žarnyną. Žmogui šlapinantis, prakaituojant, kvėpuojant, iš organizmo pasišalina apie 2 litrus vandens. Vanduo būtinas ląstelėse vykstančioms biocheminėms reakcijoms, sąnarių skysčių gamybai. Geriant mažai vandens ir gausiai prakaituojant, gali išsivystyti dehidratacija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.