Senjorams siūlomos teisės studijos

Šį ketvirtadienį Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Kauno apskrities filiale darbą pradės Teisės fakultetas. Vyresnės kartos kauniečiams paskaitas skaitys teisininkai, policijos pareigūnai ir net dvasiškiai.

Teisės fakulteto dekanė Birutė Štuikienė „Kauno dienai” teigė, kad jau septintasis TAU fakultetas įsteigtas Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) Kauno skyriaus iniciatyva, kuriai pritarė M.Romerio universiteto Kauno policijos fakulteto vadovai, suteikę patalpas būsimiems nemokamiems užsiėmimams bei paskaitoms.

„Gyventojams ir ypač vyresnės kartos atstovams labai trūksta bendrųjų teisinių žinių, dėl to didėja ir visuomenės socialinė atskirtis. Tikimės, kad paskaitos naujai įkurtame Teisės fakultete bus ne tik populiarios, bet ir naudingos”, – vylėsi dekanė B.Štuikienė.

Du kartus per mėnesį vyksiančias paskaitas skaitys LTD Kauno skyriaus nariai, teisėjai, prokurorai, advokatai, notarai, policijos pareigūnai, M.Romerio universiteto Kauno policijos fakulteto dėstytojai. Su bažnytine teise studentus supažindins dvasininkai.

Anot fakulteto dekanės, TAU studentams bus rengiamos paskaitos apie procesinius veiksmus, bus pateikiama informacija, kaip surašyti ieškininį pareiškimą, kada būtina samdytis advokatą, kokiais motyvais remiantis priimami sprendimai teismuose ir kt.

Dekanė akcentavo, kad dvejų metų mokymo programa, apimsianti ir Lietuvos, ir Europos teisę, nėra skirta konkrečioms gyventojų problemoms spręsti. Vienoje pirmųjų paskaitų dar šį mėnesį ketinama suteikti informaciją apie valstybės garantuojamą nemokamą teisinę pagalbą Kauno mieste.

„Mes stengsimės sudaryti sąlygas kauniečiams patiems domėtis savo teisėmis, laisvėmis, jas tinkamai ginti, suvokti ir vykdyti pareigas. Be to, išklausiusiems visą mokymo programą bus išduodami pažymėjimai”, – sakė pašnekovė. Nemokamos paskaitos vyks M.Romerio universiteto Kauno policijos fakultete, kurio vadovai pažadėjo skirti ne tik auditoriją, bet ir būtinas technines mokymosi priemones.

Lina Navickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.