Radiocentro apdovanojimuose 2006 – kultinė JAV grupė „Fun Lovin’ Criminals”

Radiocentro apdovanojimuose 2006, kurie įvyks 2006 metų sausio 28 dieną, 19.00 val. Vilniaus „Siemens” arenoje, be daugybės staigmenų ir įspūdingų geriausių Lietuvos atlikėjų pasirodymų žiūrovų laukia ir dar vienas siurprizas – kultinės JAV grupės „Fun Lovin‘ Criminals” (FLC) koncertas.

Visame pasaulyje pripažinimo susilaukusios grupės pasirodymas truks apie pusantros valandos, jame nuskambės naujausios dainos ir geriausi FLC hitai.

Sakoma, kas nežino kultinio Niujorko trio „Fun Lovin’ Criminals”, tas nepažįsta ir tikrojo prabangaus šio didmiesčio gyvenimo skonio: briliantų blizgesio, didelių pinigų, nusikaltėlių kvartalų.

„Fun Lovin’ Criminals” – patys tikriausi šiuolaikiniai chuliganai, prikimusiu balsu ir su pistoletu užantyje dainuojantys apie didmiesčio gyvenimo realybę. Nepriekaištingas jų chuliganiškas stilius, kandus humoras užkrečia publiką vsiame pasaulyje.

Fank ir hip-hopo stiliumi grojanti amerikiečių grupė susikūrė 1993 m. Niujorke.

Grupės solistas, gitaristas ir dainų autorius Hughas Morganas (Hugh Morgan, sceninis spalyvardis – Fast) ir instrumentalistas Brianas Leiseris (Brian Leiser/Huey ) dirbo barmenais viename Niujorko klubų. Čia jie susipažino, čia gimė ir jų svajonė tapti roko žvaigždėmis. Netrukus prie jų prisijungė būgnininkas Stevas Borivinis (Steve Borovini) ir vaikinai ėmėsi muzikos.

Grupės pavadinimą įkvėpė Niujorko gyvenimo kasdienybė. Tiesa, jį vaikinai sumąstė ne patys, o tiesiog chuliganiškai „pasiskolino” iš vietinės grafiti menininkų grupės. Hughas ir Brianas įtikino klubo, kuriame dirbo, savininką leisti jiems pasirodyti klubo scenoje. Jau per šeštą tokį pasirodymą juos pastebėjo EMI valdžia ir pasiūlė jiems sudaryti kontraktą. Jų svajonė netruko išsipildyti – tiesa, muzikantai išpopuliarėjo dainuodami ne roką, o kitokių stilių muziką – fank, hip-hopą, soulą.

Debiutinio albumo įrašas 1996 metais buvo padarytas vos per penkias dienas. Kriminalinės romantikos ir Quentino Tarantino (Quentin Tarantino) filmų grotesko persmelktas albumas buvo pavadintas „Come Find Yourself” („Ieškok savęs”). Šis albumas, o taip pat keletas singlų, tokių kaip „Fun Lovin‘ Criminals”, „Scooby Snacks” ir „King Of New York” padėjo grupei įsitvirtinti Didžiosios Britanijos populiariausių dainų dešimtukuose.

Netrukus FLC ėmė lyginti su „Beastie Boys”, o U2 pakvietė juos į turą po JAV kaip apšildančiąją grupę.

1998 metais jie įrašė albumą „100% Colombian”, kuriame prislopino hip-hopo ritmus, suteikdami savo muzikai daugiau emocionalumo. Hitai „Love Unlimited” ir „Korean Bodega” paplito visoje Europoje. „Fun Lovin’ Criminals” savo išskirtinumu tiesiog pakerėjo manieringąją Didžiąją Britaniją. Jie pardavė milijonus albumų, išleido hitinius singlus „Scooby Snacks”, „Love Unlimited”, pasirodė tūkstančiuose koncertų ir festivalių, paversdami juos tikrais spalvingais siautėjimais.

Kūrybiniai Fun Lovin’ Criminals ieškojimai tęsėsi ir toliau. Grupėje atsidaro naujas būgnininkas Maxwellas Jaysonas – Mackie (Maxwell Jayson) ir 1999 metais FLC išleido albumą „Mimoza”, kuriame buvo kitų atlikėjų ir savo pačių perdainuoti kūriniai iš ankstyvosios kūrybos. 2001 metais išleistas albumas „Loco”, 2002- aisiais grupė įrašė energingą ir tiesiog įspūdingą „Welcome to Poppy’s .

Paskutinis FLC albumas „Livin’ in the City” išleistas 2005-ųjų vasarą.

Atlikėjai, dainuojantys apie Niujorko gyvenimo realybę, neslepia, jog iš tiesų žavisi šiuo megapoliu. Dainų autorius ir vokalistas Hughas Morganas sako, jog melodijos ir tekstai gimsta skriejant motociklu Niujorko gatvėmis, o keliaudami po pasaulį muzikantai maitinasi tik MacDonalds restoranuose. „Na, mes juk esame tikri amerikiečiai”, – šypsosi „Fun Lovin’ Criminals” nariai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.