Keleivius viliojantys vežėjai nestokoja užtarėjų

„Vakarų ekspresui” parašius apie tai, kad priėmus Kelių transporto kodekso pataisas iš aplinkinių autobusų stočių teritorijų bus išvyti keleivius viliojantys vežėjai, skaitytojai pasidalijo į dvi priešingas stovyklas.

Dalis straipsnį „Vakarų ekspreso” interneto svetainėje komentavusių skaitytojų teigė, jog keleivius viliojančiais vežėjais pasitikėti negalima – esą jie dažniausiai žada greitą išvykimą, tačiau kelionės pradžios tenka laukti gana ilgai. Be to, esą šie vežėjai pažada nuvežti į konkrečią vietą, o paskui kitame mieste išleidžia tik prie stoties.

„Buvau suviliotas, bet vairuotojas pasiūlė nueiti kavos, nes iki išvykimo esą dar yra valanda. Patikėjau, nuėjau į kavinę, o kai grįžau už pusvalandžio, viliotojo ir pėdos buvo ataušusios – surinko ekipažą ir į sostinę”, – rašė ponas Artūras.

Tačiau kiti skaitytojai tvirtina, kad tokių vežėjų paslaugomis naudotis yra labai patogu, ypač tada, kai spaudžia laikas.

Į redakciją paskambinęs ponas Arvydas teigė, kad draudimas prie soties užsakomuosius reisus vykdantiems vežėjams rinkti keleivius esąs netoliaregiškas.

„Štai sausio 2 dieną pas mane viešėję svečiai iš Kanados turėjo išvykti į Vilniaus oro uostą. Išvakarėse pasiteiravus stotyje, jos darbuotojai patikino, kad 5.25 val. ryte numatytas autobuso reisas tikrai įvyks. Pirmadienį ryte nusipirkome bilietus, tačiau pusę šešių per garsiakalbius buvo informuota, kad reisas neįvyks ir pasiūlyta grąžinti bilietus”, – piktinosi skaitytojas.

Anot jo, gelbėjimosi ratą šioje situacijoje svečiams iš Kanados metė būtent privatūs vežėjai – stotyje buvęs jų atstovas iškvietė mikroautobusą ir žmonės laiku nukako iki Vilniaus oro uosto.

Bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas” atstovai informavo, kad minėtasis reisas vėlavo dėl autobuso gedimo. Sugedusią transporto priemonę pakeitęs autobusas į sostinę išvyko po 48 minučių.

„Tokie atvejai pasitaiko itin retai. Reguliarųjį susisiekimą užtikrinančios bendrovės, kitaip nei užsakomuosius reisus vykdantys vežėjai, yra įpareigoti būtinai įvykdyti kiekvieną reisą, nepaisant to, kiek juo važiuoja keleivių. Avarijos atveju transporto priemonė visada yra pakeičiama kita. Keleiviai gali atsiimti už bilietus sumokėtus pinigus arba, gavę informaciją kada atvyks kita transporto priemonė, važiuoti ja”, – aiškino „Klaipėdos autobusų parko” atstovai.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.