„Hanner” Vilnių plečia link Molėtų

Viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros AB „Hanner” baigia parengiamuosius ir projektavimo darbus Vilniaus šiaurinėje dalyje, prie Mokslininkų g. ir Molėtų plento, kur kovą šalia pušyno pradės statyti gyvenamųjų namų su komercinėmis patalpomis gyvenvietę.
Vadinamoje Mokslininkų gyvenvietėje per trejus metus numatoma investuoti 270 mln. litų, pastatyti daugiau kaip 1000 butų. Čia 3-11 aukštų namai suprojektuoti dideliais atstumais vienas nuo kito, todėl pavyko išsaugoti natūraliai augančius medžius, geriau išnaudoti kalvotą landšaftą. Pirmą kartą sostinėje po kelių dešimtmečių pertraukos statybos bendrovė naujos gyvenvietės centre iš esamų medžių sukurs parką, įrengs tvenkinį ir sveikatingumo takus pėstiesiems. „Hanner” šalia šios gyvenvietės taip pat numato pastatyti vaikų darželį.
Arvydas Avulis, „Hanner” valdybos pirmininkas ir savininkas, pažymi, kad būstą šioje gyvenvietėje ras skirtingas pajamas gaunantys, įvairių poreikių naujakuriai. Statomi namai yra ekonominio, vidutinio ir prestižinio lygio.
Namuose suprojektuotos erdvios laiptinės ir dideli langai, dalis namų mažaaukščiai, jie orientuoti taip, kad langai kaip galima ilgiau „gaudytų” saulės spindulius. Beje, šiuos privalumus ypač palankiai įvertino naujakuriai, kurie baigia apgyvendinti trijų aukštų 17-21 buto namus sostinės Frankos g., teigia Jurgita Bažanovienė, „Hanner” Pardavimų projektų ir rinkodaros skyriaus vadovė. Todėl, pasak jos, šie patogumui panaudoti ir statant naująją gyvenvietę.
Mokslininkų gyvenvietė kuriama netoli Geležinio Vilko g, kuria iki sostinės centro mažiau nei ketvirtis valandos. Beje, šią keturių eismo juostų gatvę jau numatyta pratęsti link Molėtų iki Vilniaus ribos, o sankryžoje su Konstitucijos pr. ir Ukmergės g. iš esmės rekonstruoti ir dar labiau pagerinti susisiekimą su centru ir kitais sostinės rajonais.
Vienuolikti metai veikianti sostinės bendrovė pernai pradėjo investuoti ne tik į biurų pastatus ir prekybos centrus, „Hanner” investicijos nukrypo ir gyvenamiesiems namams statyti. Vilniaus Jeruzalės rajone, Kviečių g., pernai baigtas 119 butų 8-11 aukštų namų kompleksas, šį vasarį naujakuriai įsikurs 165 butų trijų aukštų devyniuose namuose Santariškėse, Franko g. Per pusantrų metų Santariškių rajone iš viso bus investuota 175 mln. litų, iškils apie 650 butų, bus visiškai sutvarkyta kvartalo aplinka, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, pastatyta parduotuvė bei vaikų darželis. Iš viso į gyvenamąją statybą Vilniuje „Hanner” iki 2008 m. jau suplanavo investuoti 505 mln. litų.
Didžiausias investicijas užsienyje „Hanner” planuoja Ukrainoje — iki 2009 m. numatoma investuoti 1,4 mlrd. litų. Šioje šalyje daugiausia lėšų taip pat skiriama daugiaaukščiams gyvenamiesiems namams statyti Kijeve, Odesoje ir Krymo pusiasalyje, tačiau čia iškils ir bendrovės su partneriais finansuojami keli viešbučiai, prekybos, sveikatingumo bei biurų centrai. Rumunijos sostinėje Bukarešte „Hanner” su partneriais taip pat jau pradėjo statyti du gyvenamųjų namų kompleksus, į kuriuos numato investuoti daugiau kaip 73 mln. litų. Šiuose namuose naujakuriai įsikurs 2007 m. vasarą. Latvijos sostinėje Rygoje „Hanner” rengiasi statyti biurų ir gyvenamųjų daugiaaukščių kompleksą, į kurį iki 2009 m. planuojama investuoti apie 100 mln. litų.

„Hanner”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.