Geriausiems sportininkams – deimantai

Antradienį Kūno kultūros ir sporto departamente buvo apdovanoti Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) pirmąkart surengtų geriausių 2005 metų Lietuvos sportininkų rinkimų laureatai – pasaulio disko metimo čempionas Virgilijus Alekna, bėgikė Živilė Balčiūnaitė ir pasaulio čempione tapusi Lietuvos jaunimo vaikinų krepšinio rinktinė.

Laureatams buvo įteikti bendrovės „Fabrikant Corporation” skirti vertingi prizai – deimantai.

„Dabar galėsiu kilogramą aukso padabinti deimantu”, – po apdovanojimo juokavo V. Alekna, kuris gruodžio mėnesį už pirmąją vietą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir loterijų firmos „Olifėja” surengtuose geriausio šalies sportininko rinkimuose gavo kilogramą aukso.

Geriausiųjų sportininkų rinkimuose V. Alekna surinko 114 taškų iš 123 galimų ir ryškia persvara aplenkė antroje vietoje likusį galiūną Žydrūną Savicką (68 tšk.). V. Aleknai pirmą vietą skyrė 33 iš 41 anketą užpildžiusio sporto žurnalisto. Trečią vietą užėmė penkiakovininkas Edvinas Krungolcas (29 tšk.).

Geriausiųjų sportininkių rinkimuose šių metų Los Andželo ir Tokijo maratonų antrųjų vietų laimėtoja ir Lietuvos rekordininkė Ž. Balčiūnaitė pelnė 78 taškus ir pirma buvo paminėta 19 kartų. Antra liko taip pat lengvaatletė, daugiakovininkė Austra Skujytė (39 tšk.), o trečią vietą užėmė krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė (33 tšk.).

Atkakliausiai vykusiuose geriausios 2005 metų komandos rinkimuose jaunimo krepšinio rinktinė pirmąja buvo paminėta 18 kartų ir iš viso surinko 60 taškų. Kitas vietas taip pat užėmė krepšinio komandos: moterų Eurolygos trečiosios vietos laimėtojos Vilniaus „Lietuvos telekomo” krepšininkės gavo 40 taškų, o ULEB taurės laimėtojai Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai – 37.

Antradienį buvo pagerbti ir šių metų Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai. Ilgamečio LSŽF prezidento Aleksandro Krukausko vardo premija už sporto žurnalistikai pašvęstą gyvenimą skirta „Sporto” laikraščio žurnalistui Ginui Pinigiui, o kitos šviesaus atminimo sporto žurnalistės Romos Grinbergienės premija už metų reiškinį sporto žurnalistikoje atiteko buvusiam „Lietuvos žinių” dienraščio priedo „Sporto tribūna” redaktoriui Artūrui Gimžauskui, pradėjusiam leisti naują sporto žurnalą „Spo:)”. Abu laureatai gavo po 1000 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.