Mokytojai neliks be atlyginimų

2005-ųjų pabaigoje, kaip ir kasmet, uostamiesčio mokyklos susidūrė su mokinio krepšelio lėšų stygiumi: šįkart jis buvo didesnis nei iki šiol – trūko beveik milijono litų. Dėl šios priežasties ne visų mokyklų pedagogai sulaukė naujametinių premijų. Tačiau atlyginimai jiems turėtų būti išmokėti įprasta tvarka.

Dalies uostamiesčio mokyklų pedagogai atlyginimus už gruodį gavo dar pernai: už pirmąją mėnesio pusę – gruodžio 17 dieną, už antrąją – prieš Naujuosius metus.

Į laimingųjų sąrašą nepakliuvusių įstaigų pedagogai piktinosi, esą Naujuosius metus jiems teks praleisti tuščiomis kišenėmis, nes prieš šventes negavo nei lauktų premijų, nei atlyginimų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės teigimu, išmokėti mokytojams atlyginimus anksčiau (kaip ir buvo pasielgta dalyje mokyklų) – leidžiama, bet neprivaloma. Todėl, patikino ji, tų mokyklų, kuriose sunkesnė finansinė situacija, pedagogams atlygimai už antrąją gruodžio pusę bus išmokėti įprasta tvarka, nevėluojant, t. y. iki sausio 8 dienos.

Pasak R. Kambaraitės, premijas savo darbuotojams galėjo išmokėti tik įstaigos, kurios turėjo sutaupiusios krepšelio lėšų. Mokinio krepšelio lėšų trūkumą kitose lėmė objektyvios priežastys – tai, jog dauguma mokytojų turi didelį darbo stažą ir aukštą profesinę kvalifikaciją (krepšelio metodikoje planuojamas darbo užmokestis orientuotas į vyr. mokytojo kategoriją ir 10 metų stažą turintį pedagogą), darbo užmokesčio augimas, išeitinės kompensacijos dėl mokyklų tinklo pertvarkos ir mokinių skaičiaus mažėjimo darbo netekusiems mokytojams.

Kritinė situacija buvo susidariusi Maksimo Gorkio, „Vyturio” vidurinėje, Andrejaus Rubliovo ir Tauralaukio pagrindinėse mokyklose – čia jau lapkritį trūko lėšų pedagogų atlyginimams.

Pasak R. Kambaraitės, iki sausio 8 dienos atlyginimai visiems minėtų keturių mokyklų pedagogams bus išmokėti, nes gruodžio 29 dieną neeilinio posėdžio metu šioms įstaigoms miesto Taryba iš biudžeto skyrė 320 tūkst. litų.

Laima Švedaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.