Viršininkės kėdė baugina

Šiandien tarp septyniolikos Vyriausybės posėdyje numatytų klausimų nebus svarstoma naujo Klaipėdos apskrities viršininko kandidatūra.

Tačiau Premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė „Klaipėdai” sakė, kad šiandien Vyriausybės posėdyje turi būti reaguota į vyriausybinės komisijos išvadas dėl buvusios apskrities viršininkės Virginijos Lukošienės tarnybinio patikrinimo. Vyriausybės reakcija bus išreikšta protokoliniu sprendimu, kuriame bus nurodyta, kam ir ką daryti, kad situacija, įvardinta išvadose, nesikartotų. Ar tai bus kreipimasis į Aplinkos ministeriją, ar į Generalinę prokuratūrą, N.Pumprickaitė vakar sakė dar negalinti atsakyti. Praėjusių metų gruodžio trisdešimtąją vyriausybinė komisija, tyrusi buvusios apskrities viršininkės veiksmus, konstatavo, kad V.Lukošienė netinkamai vykdė pareigas.

Vyriausybės posėdyje dalyvaus ir apskrities viršininko pavaduotoja, dabar einanti ir Klaipėdos apskrities viršininko pareigas Irina Rozova. Vakar „Klaipėdai” ji sakė dirbanti savo, o ne buvusios viršininkės kabinete, nes bijanti priprasti prie šiltos kėdės.

„Klaipėdos” žiniomis, uostamiesčio socialdemokratai jau svarstė keletą galimų kandidatų į apskrities į viršininko postą. Tačiau jie kratosi vadovauti apskričiai, teisindamiesi tuo, kad nenori palikti dabartinių savo pareigų, kurios jiems yra pakankamai mielos.

Apskrities viršininkas skiriamas Vyriausybės nutarimu, tačiau įstatymas nenumato termino, per kiek laiko jis turi būti paskirtas.

Vakar „Klaipėdai” Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Plioplys patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba dar tęsia tyrimą, susijusį su skandalingomis statybomis Kuršių nerijoje. Vakar, pasak prokuroro, jis dar nebuvo susipažinęs su vyriausybinės komisijos išvadomis dėl V.Lukošienės.

Ramunė Šeštokienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.