Lietuvos klubai gali būti ramūs

Šiandien po trumpos pertraukos vėl atsinaujina vyrų krepšinio klubų Eurolygos varžybos grupėse.

Ramiai šventes sutiko abu galingiausi Lietuvos klubai – Kauno „Žalgiris” ir Vilniaus „Lietuvos rytas”. Abi mūsų šalies komandos, pernai per aštuonerias rungtynes iškovojusios po šešias pergales, pirmauja savo grupėse. Mūsiškiai jau beveik užsitikrino teisę žaisti kitame Eurolygos etape – TOP 16 varžybose. Žinia, pasibaigus pirmajam etapui, po penkis klubus iš kiekvienos grupės ir viena geriausia šeštoji komanda tęs kovą dėl patekimo į finalinio ketverto varžybas.

Pirmasis iš Lietuvos klubų šių metų Eurolygos kovas pradės B grupės lyderis „Lietuvos rytas”. Vilniečiai šiandien Italijoje susitiks su grupės autsaideriu Milano „Armani Jeans” klubu. Beje, sostinės krepšininkai pirmojo rato rungtynes namie italams pralaimėjo rezultatu 59:65. Taigi „Rytas” į Italiją išvyko norėdamas įrodyti, jog tai buvo atsitiktinė nesėkmė. „Armani Jeans” ir „Lietuvos ryto” susitikimą nuo 21.10 val. tiesiogiai iš Milano transliuos Lietuvos televizija.

„Žalgirio” krepšininkai, pirmaujantys A grupėje, rungtyniaus rytoj. Jie Ispanijoje susitiks su pernykšte Eurolygos turnyro finalininke Vitorijos „Tau Ceramica”. Šias rungtynes nuo 21.40 val. rodys TV3. Pirmojo rato susitikimas Kaune baigėsi 63:58 žalgiriečių naudai.

C grupėje užtikrintai pirmauja Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) – 7 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Po šešias pergales iškovojo Maskvos CASK (Rusija) ir Malagos „Unicaja” (Ispanija).

Algirdas Auruškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.