Parko direkcijos kompiuteryje – įtartini nesutapimai

Neseniai nelegalių statybų skandalo krėsta Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcija vakar vėl tapo dėmesio objektu.

Po švenčių į darbą sugrįžusios buhalterijos darbuotojos kompiuteryje pastebėjo, kad suklastota atlyginimų duomenų bazė – joje nesutapo tam tikri duomenys. Įtarimai krito ant šiuo metu sergančios darbuotojos.

Vakar direkcijoje apsilankę Klaipėdos VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dėl šio įvykio planuoja pradėti ikiteisminį tyrimą. Tiriama keletas versijų.

Neatmetama galimybė, kad prie duomenų pakeitimo prisidėjo šiuo metu serganti direkcijos vyriausioji finansininkė. Ji yra viena iš nedaugelio KNNP darbuotojų, mokančių dirbti specialia atlyginimų skaičiavimo programa.

Daugiau nei dešimt metų čia dirbanti 36 metų moteris neva susirgusi tuoj po to, kai buvo gauti Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atlikto audito rezultatai. Anksčiau darbinių nusižengimų neturėjusi moteris į darbą turėtų sugrįžti ne vėliau kaip balandžio mėnesį.

Anot KNNP direktoriaus pavaduotojo Alberto Kvietkaus, auditoriai nustatė pažeidimų įvairiose direkcijos veiklos srityse. Minima, jog jų esama ir finansinėje srityje.

Už nusižengimus valstybės tarnautojams gresia nuobaudos, tad A. Kvietkus spėja, jog dėl šių priežasčių direkcijos darbuotojai ir pradėję „sirgti”.

Neatmetama versija, jog pakeitimai atlyginimų duomenų sistemoje galėję atsirasti ir dėl paprasčiausio kompiuterių gedimo ar viruso. Prieš šventes direkcijos buhalterijoje buvusi įdiegta nauja kompiuterinė programa.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.