Prieš paskutinįjį žodį S. Gaidjurgiui prireikė medikų

Vakar Vilniaus apygardos teisme paskutinįjį savo žodį tarė už įvairius nusikaltimus teisiamas Klaipėdos nusikaltėlių autoritetu vadinamas Sigitas Gaidjurgis.

Tiesa, paskutiniojo žodžio tarimu vadinti šią procedūrą būtų netikslu – 47 metų S. Gaidjurgis savo nuomonę apie jo bei visos gaujos, kaltinamos sunkiais nusikaltimais, bylą teismui pareiškė raštu.

Beje, rytą, prieš teismo posėdį, S. Gaidjurgiui prireikė ir medikų pagalbos – teisiamasis pasijuto silpnai, jam svaigo galva.

Pačiame posėdyje klaipėdietis kalbėjo trumpai. Jis tik sakė esąs labai nepatenkintas visu procesu, nes byla jam buvusi sufabrikuota. S. Gaidjurgis pareiškė norįs, kad kaltinimus jam siūlytų nepriklausomi prokurorai, o posėdžius nušviestų nepriklausoma žiniasklaida.

S. Gaidjurgis teisėjams įteikė visą pluoštą popierių, kuriuose ir esąs surašytas jo paskutinysis žodis.

Generalinės prokuratūros atstovai teismui yra pasiūlę S. Gaidjurgį už aštuonis epizodus nuteisti iki gyvos galvos. Iš 37 jam inkriminuojamų nusikaltimų 29 yra labai sunkūs.

Nuosprendis S. Gaidjurgiui ir jo gaujos nariams bus skelbiamas sausio 16 dieną.

Klaipėdietis ir šeši jo bendrininkai kaltinami nužudę 16 žmonių Lietuvoje bei Latvijoje, įvykdę 9 sprogdinimus, grobę ir naikinę svetimą turtą. Nusikaltimai įvykdyti 1996-1998 metais.

Prokurorų teigimu, daugelį savo aukų S. Gaidjurgis nužudė dėl asmeninių nesutarimų, bijodamas galimo susidorojimo, o kitų atsikratė slėpdamas šias žmogžudystes. Nemažai jų buvo to paties nusikalstamo pasaulio atstovai.

Su klaipėdiečių gauja taip pat siejama serija sprogdinimų, kuriais nusikaltėliai siekė pakenkti aukštiems teisėsaugos pareigūnams.

Be S. Gaidjurgio, įkalinimo iki gyvos galvos paprašyta ir gaujos „juodadarbiui” Mariui Marijošiui, beje, vakar taip pat sakiusiam savo paskutinįjį žodį (jo kalba užtruko apie porą valandų), bei Virginijui Baltušiui, vienam iš Panevėžio „tulpinių” nusikalstamos gaujos vadų.

Kitiems gaujos nariams pareikalauta laisvės atėmimo bausmių nuo 5 iki 15 metų.

Tomas Gukauskas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.