Laimės kūdikių adresas – Kaunas

Praėjusiais metais dešimtims miesto gyventojų džiaugsmo akimirkų suteikė laimėti solidūs prizai

Pernai loterijose pasisekė keliasdešimčiai kauniečių, kurie laimėjo įvairių markių automobilių ir piniginių prizų. Nors laimė šypsojosi ir nesiskundžiantiems gyvenimu, labiausiai Fortūna nudžiugino vargo prispaustus žmones.

Kultūrizmo čempionas parduos BMW

Prieš kelias savaites pirmosios serijos BMW automobilį laimėjo pensininkas Vaclovas Leonavičius. „Susapnavau, kad statau garažą, matyt, nujaučiau, kad prireiks”, – juokavo jis, atsiimdamas prizą. Tačiau šiuo laimikiu dabar džiaugiasi jo sūnus – daugkartinis Lietuvos kultūrizmo čempionas Marius Leonavičius.

„Tėvui jau per 70 metų, o ir teisių neturi. Reikės BMW parduoti, nors gaila – graži mašinytė. Pats važinėju „lietuvišku” automobiliu – golfu. To BMW draudimas metams kainuotų tiek, kiek mano dabartinis automobilis”, – sakė sportininkas.

Ūkininkas grąžino skolas

Kauno technologijos universiteto Programų inžinerijos katedros administratorė Zita Janulytė laimėtą „Opel Astra” pardavė. „Net negalvojau juo važinėti, nes neturiu vairuotojo pažymėjimo. Šeimoje apskritai nėra vairuojančiųjų. Todėl automobilį pardaviau, o pinigus saugiai pasidėjau”, – pasakojo moteris.

Ūkininkas Gintautas Stakauskas iš Vilkijos seniūnijos laimėtą automobilį BMW irgi pardavė. „Jeigu gyvenčiau ne kaime, jis gal ir tiktų. Dabar nutariau pasiimti pinigus ir grąžinti skolas. Pinigų reikėjo susimokėti už žemės ūkio techniką, trąšas”, – pasakojo G.Stakauskas.

Vasarį „Teleloto” didįjį prizą – 94 tūkst. litų – laimėjo valstybės tarnautojų šeima iš Kauno. Ji gyvena pasiturinčiai. Laimėtus pinigus šeima skyrė vaikų studijoms Lietuvoje ir užsienyje.

Balandį 111 tūkst. litų laimėjo konditerė. Kaunietė yra paveldėjusi beveik šimto metų senumo namą, kuriame užaugo ne tik ji pati, bet ir jos mama bei senelė. Už laimėtus pinigus moteris jau suplanavo suremontuoti namą ir taip išsaugoti paveldo objektą.

Sekėsi pensininkams

Pensininkė Leokadija Bružienė laimėtą „VW Polo” padovanojo dukrai. „Ji gyvena Ispanijoje, todėl automobiliu dabar nevažinėja, bet ateityje jį pasiims”, – sakė moteris. Ji mano laimėjusi todėl, kad bilietą pirko negalvodama apie laimėjimą. „Einant į pobūvį reikėjo išsikeisti 100 litų. Dviejose parduotuvės kasose negalėjo man pakeisti pinigų, todėl pirkau bilietą. Jis ir buvo laimingas”, – sakė moteris.

Balandį 50 tūkst. litų laimėjusi pensininkė dukrai padėjo nusipirkti butą. Gegužę 51 tūkst. litų laimėjo bedarbė iš Kauno, kuriai laimingą bilietą Motinos dienos proga padovanojo sūnūs. Laimėtojos vyras dirba Airijoje ir išlaiko šeimą. Už laimėtus pinigus kaunietė suremontavo namą, o sūnums nupirko kompiuterį.

Liepą 68 tūkst. litų išlošusi pensininkė pinigus pasidalijo su vaikais ir susiremontavo 20 metų netvarkytą butą. Rugpjūtį 55 tūkst. litų laimėjo moteris, kuri buvo neseniai netekusi vadovaujamojo darbo bankrutavusioje įmonėje. Kaunietė viena augina dukterį ir gyvena iš menkų santaupų. Laimėti pinigai buvo skirti grąžinti skoloms ir butui suremontuoti.

Spalį 71 tūkst. litų laimėjusi pensininkė sakė, kad sėkmę loterijoje ji išmeldė. Prieš lemtingą sekmadienį kaunietė apsilankė bažnyčioje, prie Marijos paveikslo uždegė dvi žvakes ir paprašė stebuklo. Ji norėjo laimėti automobilį ir padovanoti jį anūkei vestuvių proga. Ji mano, kad įvyko stebuklas. Didžiąją dalį pinigų moteris išdalijo keturiems savo anūkams.

Mokytoja padėjo sūnui

Pradinių klasių mokytoja Aušrelė Baltrušaitienė laimėjo automobilį „Audi A3”. Jį pardavė, o gautų pinigų užteko ne vienai svajonei įgyvendinti. „Nusipirkome pigesnį automobilį „Mazda 626″, sūnui davėme pinigų butui pirkti ir dar savo bute susidėjome naujus langus”, – džiaugėsi moteris.

Ji mano, jog laimė nusišypsojo todėl, kad gyvenime teko patirti nemažai išbandymų ir vargo. „Viena pati užauginau du vaikus. Labai džiaugiuosi, kad padėjau sūnui nusipirkti butą, kurį jis dabar remontuojasi”, – šypsojosi Kovo 11-osios vidurinėje mokykloje dirbanti moteris.

Į kelionę pasiėmė visą giminę

„VP Market” žaidime dalyvavusi kaunietė Genovaitė Zabielienė ir laimėjusi galimybę apkeliauti pasaulį, nudžiugino visą šeimą. Septyniasdešimtmetė moteris apsiribojo kelione į Egiptą ir kartu su vyru pasikvietė vienuolika žmonių – tris dukras, tris žentus ir penkis anūkus. G.Zabielienė kelionę laimėjo, dalyvaudama žaidime „Maxima Vasara”. Netoli jos namų esančioje parduotuvėje moteris pirko prekių už 37 litus, o užpildytas loterijos bilietas atnešė sėkmę. Moteris iki šiol buvo apsilankiusi tik Lenkijoje ir Rusijoje.

„VP Market” žaidimuose šiemet pasisekė ir Lapėse gyvenančiam Linui Mikelaičiui, kuris laimėjo „Mercedes” automobilį.

Laimėjimu nepasidžiaugė

1500-ąjį „Teleloto” automobilį – limuziną „Audi A6” — laimėjo Daiva Selenkovaitė. Jos nuotrauka buvo išspausdinta ne viename laikraštyje. Moteris loterijos rengėjams pasakojo, kad kartu su vyru augina keturis vaikus. Ji tada tikino, jog vaikai apie šį laimėjimą sužinos, kai ji sugrįš iš televizijos studijos į Kauną. Daiva sakė, kad, pardavusi laimėtą automobilį, pirks dviejų kambarių butą.

Tačiau šioms svajonėms nebuvo lemta išsipildyti – moteris kartu su draugu toliau gyvena nuomojame butuke mediniame namelyje.

„Iš laimėtų pinigų jau beveik nieko neliko. Didesnę dalį laimėjimo teismas paskyrė Daivos vaikams, jų globėjams”, – pasakojo D.Selenkovaitės draugas ir dviejų jos vaikų tėvas. Anot jo, automobilis parduotuvėje kainavo 100 tūkst. litų. „Mes už jį gavome 80 tūkst., bet 64 tūkst. priteisė vaikams. Dar 4,5 tūkst. litų reikėjo sumokėti alimentų ir teismo išlaidų”, – pasakojo vyriškis.

Jis ir loterijos laimėtojos tėvai papasakojo liūdną ir kartu tragišką Daivos istoriją. „Nenusisekė jos gyvenimas”, – atsiduso mama Irena Vitulskienė. „Turėjo vieną vyrą, paskui – draugą. Su abiem susilaukė po du vaikus, tačiau nemokėjo su jais bendrauti”, – pasakojo moteris. Anot jos, didžiosios problemos prasidėjo, kai dukra susirgo psichikos liga.

„Tada mušdavo vaikus, kai kada – labai žiauriai. Vieno sūnaus galva kartą buvo labai sudaužyta. bijau, kad vargšas liks invalidas. Ji buvo nuteista už vaikų mušimą. Teismas dukrą nusiuntė gydytis į Utenos psichiatrijos ligoninę. Ten prabuvusi 4 mėnesius, buvo perkelta į ligoninę Kaune. Atrodė, kad jai pasidarė geriau. Bet kai susitinka savo vaikus, vėl pasikeičia. Ji tiesiog stumia juos nuo savęs”, – kalbėjo I.Vitulskienė.

Vaikams mokės iki 18 metų

Kai iš Daivos buvo atimtos motinystės teisės, vaikus pasiėmė dvi globėjų šeimos, gyvenančios Lazdijų rajone. „Aš norėjau pasiimti auginti savo anūkus, bet man neleido, nes negalėjau suteikti gerų gyvenimo sąlygų”, – pasakojo šalia savo dukros kitame name gyvenanti moteris.

Gruodžio 20 dieną Lazdijų apylinkės teismas priteisė D.Selenkovaitės vaikų globėjams mokėti kas mėnesį po 125 litus už kiekvieną vaiką iki jiems sueis 18 metų. Iš viso bus sumokėti 64 tūkstančiai litų.

Su Daiva anksčiau bendravę keli kauniečiai pateikė ir kitokį jos portretą. „Tai – labai įdomi moteris, romantiška asmenybė. Esu bendravusi su daugeliu daug vaikų auginančių ir sunkiai gyvenančių moterų, ji išsiskyrė iš visų. Be to, dabar ji – pagražėjusi, sumoteriškėjusi”, – pasakojo viena su ja ne kartą bendravusi moteris.

„Šios istorijos finalą vertinu tik teigiamai – tėvai turi išlaikyti savo vaikus, ypač tada, kai atsiranda tokia galimybė”, – sakė Lazdijų Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja Daiva Gorochovenkienė.

„Kodėl turėtų valstybė mokėti už vaikų išlaikymą, jei tai gali daryti pati motina?” – jai pritarė ir socialinės paramos skyriaus vedėja Lina Margelienė. „Žinoma, dukra laiminga, kad laimėti pinigai padės bent jos vaikams”, – sakė ir I.Vitulskienė.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.