M.Kilinskas apgynė titulą

Sporto klube „Šansas” trečią kartą buvo surengtos jėgos ištvermės varžybos dėl šio sporto klubo taurės. Savo galybę panoro parodyti 22 sportininkai iš Gargždų, Mažeikių, Klaipėdos, Šiaulių bei Šilalės rajono.

Vyrų laukė keturios rungtys, moterų – trys. Anot organizatoriaus Arūno Jocio, moterims daugiau reikėjo ištvermės, o vyrams – jėgos.

Tarp vyrų daugiausiai taškų surinko ir pagrindinį prizą – televizorių laimėjo praėjusių metų čempionas 120 kg klaipėdietis Mindaugas Kilinskas.

21-erių metų atletas pritūpė su 280 kg štanga, nuo krūtinės atkėlė 185 kg štangą, prisitraukė 13 kartų, o du 32 kg svarmenis iškėlė net 34 kartus. Stipruolis per metus akivaizdžiai sustiprėjo: pritūpė su net 55 kg sunkesne štanga nei praėjusiais metais, nuo krūtinės atkėlė 20 kg daugiau.

Sidabro medalį iškovojo vos keliais taškais nuo nugalėtojo atsilikęs 28-erių Tadas Gečas iš Šilalės. 115 kg sportininkui geriau sekėsi prisitraukti (17 kartų) bei kilnoti svarmenis (iškėlė 28 kartus), tačiau išplėšti aukso žetoną sutrukdė pritūpimų (atsistojo su 240 kg štanga), štangos spaudimo nuo krūtinės (atkėlė 180 kg) rungtys.

Varžybų dieną 24-ąjį gimtadienį šventęs klubo „Šansas” atletas Aurimas Vilkas tenkinosi trečiąja vieta. Net 18 kg už M.Kilinską lengvesnis A.Vilkas nuo krūtinės išstūmė ir pritūpė su tokia pat štanga.

Tarp moterų geriausiai pasirodė sporto klubo „Samsonas” 19-metė atletė Dovilė Blažiūnaitė. Labiau žinoma kaip sunkiaatletė, gargždiškė su 55 kg štanga pritūpė net 72 kartus, atsigulusi ant suoliuko 40 kg štangą nuo krūtinės atkėlė 30 kartų, o atsistojusi 30 kg – 26 kartus.

Sporto klubo „Šansas” prezidentas A.Jocys džiaugėsi šauniai surengtomis varžybomis, dalyvių bei sirgalių gausa. Anot jo, pirmuosius dvejus metus varžėsi tik Klaipėdos rajono sportininkai, o šiemet šiuo turnyru susidomėjo visos Lietuvos atletai.

Jauniausiam dalyviui buvo vos 15, o vyriausiam – 42 metai, lengviausias sportininkas svėrė vos 55 kg, o sunkiausias – daugiau nei dvigubai – 120.

Visi 22 dalyviai buvo apdovanoti ne tik medaliais bei taurėmis, bet ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Paulius Matulevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "M.Kilinskas apgynė titulą"

  1. monciuke

    😀 mano brolis jega jis nusipelne dar ne tiek, ir as tikiu kad jis pasieks tai ko taip troksta, visomis jegomis stengias iveikt visus sunkumus ir ryzto jam nestiga…..tik reikia remeju,butu nepakartojama,jei tokiu zmoniu atsirastu, is visos sirdie buciau dekinga…tai tiek…..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.