Hokšilą vairuoti mokė graži mergina

Bongo karaliumi save tituluojantis dainininkas Hokšila meta iššūkį tiems, kurie neįsivaizduoja gyvenimo be automobilio.

Pirmenybę Hokšila teikia dviračiams ir mėgaujasi asmeninės vairuotojos – grupės „Buffalo Jamaican Fighters” vadybininkės Aušros – patirtimi. ,,Kam vargintis ir laikyti teises pačiam, jei tave vežioja?” – klausia impozantiškasis regio muzikos atlikėjas.

Su traktoriumi – į griovį

– Kokį automobilį dovanotumei sau?

– Esu išbandęs daugelį jų. Dėl patrauklumo rinkčiausi ,,Audi A3″, bet ,,Volvo Caravan” įkūnija visas mano svajones.

– Kas išmokė Tave vairuoti?

Mane mokė viena graži mergina. Vadinamiesiems mokslams ji nepagailėjo savo gerutės ,,Audi A3″. O vaikystėje mokė mane ir traktorių vairuoti, bet aš tik nuvažiavau į griovį, tuo ir baigėsi mano mokslai.

– Ar sudėtinga šiais laikais gyventi be automobilio?

– Priklausomai nuo įpročių ir nuo gyvenimo ritmo. Asmeniškai man pakanka ir dviračio.

– Ar nepagalvojai kada apie asmeninį vairuotoją?

– Šiuo atveju man ir galvoti nereikia. Aš jau turiu pačią geriausią vairuotoją ir vadybininkę Aušrą. Ji mus vežioja po koncertus savo sportine ,,Honda”.

Autostopu su „Ferrari”

– Kaip vertini viešąjį Vilniaus transportą?

– Jei atvirai, tai pats viešuoju transportu nesinaudoju. Laikausi nuomonės, kad troleibusų kontrolieriai ir jų intelektas… na, geriau laikytis nuo viso to kuo toliau. Anksčiau troleibusais važinėdavau, bet dabar klausytis tų „talaniely pažalsta” ne man…

– Ar autostopas artimas tavo gyvenimo būdui?

– Autostopu vykau į Norvegiją, šiaurinę Ispanijos dalį, Graikiją. Tokiu būdu keliavau po Čilę, Argentiną, žinoma, ir po Lietuvą. Kartais ir dabar į Kauną važiuoju „tranzuodamas”. Nėra smagiau, kai žmogus, atidaręs savo automobilio dureles, tave, nors ir trumpam, įsileidžia į savo gyvenimą. Sužinai, kas jis, iš kur keliauja, kuo domisi. Vokietijoje, kur maksimalus greitis siekia 280 kilometrų per valandą, buvau susistabdęs ,,Ferrari”. Patikėkite, tokio važiavimo jausmas nepalyginamas su jokiu kitu šioje žemėje.

Mandagus vairuotojas

– Kokią tolimiausią pasaulio šalį esi aplankęs?

– Metrais ar kilometrais nematavau, koks atstumas būtų nuo Lietuvos iki Čilės, Pietų Afrikos Respublikos ar Tailando – tie kraštai tolimiausi, kuriuose buvau. Norėdamas juos pasiekti skridau lėktuvu. Nors iki Indijos teko važiuoti ir keliu.

– Kaip apibūdintumei eismą savo mieste?

– Taikliausias žodis būtų – intensyvus. Jei nepakliūsi į mašinų spūstį piko valandomis, ypač vakare, viskas bus gerai. Bet jei patekai į kamšatį, vėluosi visur. Tai šiek tiek erzina.

– Kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti profesionalus vairuotojas? Kurias iš šių savybių turi pats?

– Profesionalui būtinas pastabumas ir gera įžvalga. Aš – mandagus ir atsargus vairuotojas. Galėčiau save priskirti prie tų, kurie du kartus pamatuoja ir tik trečiąjį kerpa.

– Keliais balais įvertintumei save, kaip vairuotoją, dešimties balų sistema?

– Parašyčiau sau dvejetą.

Kristina Kanišauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.