„Mitsubishi” – Dakaro maratono lyderiai

Sausio 2 dieną Dakaro maratono dalyviai Maroke įveikė trečiąjį greičio ruožą – 314 kilometrų trasą iš Nador į Er Rachidia. Pirmasis išbandymas Afrikos žemyne buvo itin sėkmingas „Mitsubishi” ekipai, tapusiai šių lenktynių lydere.

Ispanas Jona Nani Roma etapą įveikė tik šeštu rezultatu, tačiau to užteko, kad šis, greitąjį „Mitsubishi Pajero Evolution” vairuojantis sportininkas, taptų bendrosios įskaitos lyderiu.

„Esu labai nustebęs, bet laimingas. Visiškai nesistengiau važiuoti greitai – tiesiog norėjau saugiai pasiekti finišą, nes matomumas buvo labai blogas. Vienu metu lenkiau krūvoje važiuojančius gal 10 ar 15 motociklininkų, per kurių sukeltas dulkes beveik nieko nesimatė”, – po finišo įspūdžiais dalinosi naujasis Dakaro maratono lyderis.

Negana to, antroji bendrosios įskaitos vieta nuo šiol priklauso kitam „Mitsubishi” komandos nariui Hiroshi Masuoka, šiandienos ruožą įveikusiam antru rezultatu. Japonas sudėtingoje ir ilgoje trasoje nusileido tik etapo nugalėtojui Jean Louis Schlesser, vairuojančiam nuosavos konstrukcijos bagį.

Pamažu į viršų kopia ir pastarųjų dviejų metų Dakaro nugalėtojas Stephane Peterhansel. Jo vairuojamas „Mitsubishi” lenktyninis automobilis šiandien buvo trečias greičiausias. To užteko, kad prancūzas bendrojoje įskaitoje iš dešimtos pakiltų į šeštą poziciją.

Kiek prasčiau trečiasis etapas susiklostė iki tol antroje pozicijoje buvusiam „Mitsubishi” komandos pilotui Luc Alphand, kuris po šiandienos etapo nukrito į devintą poziciją. Prancūzas tikina negalėjęs važiuoti visu pajėgumu dėl ore tvyrojusio tiršto dulkių sluoksnio, kurį kėlė priekyje važiavę automobiliai ir motociklai. L. Alphand tikina nusprendęs geriau prarasti šiek tiek laiko, tačiau nerizikuoti važiuojant aklai.

„Buvome nusprendę Maroko greičio ruožuose pirmenybę teikti važiavimui be rizikos, o ne greičiui. Todėl tik dar maloniau, kad net ir laikantis tokios taktikos jau tapome lyderiais ir užimame pirmas dvi turnyrinės lentelės vietas. Dabartiniai rezultatai tik dar kartą įrodo, kad bet kuris iš keturių mūsų komandos lenktynininkų yra pajėgus tapti Dakaro nugalėtoju”, – sakė „Repsol Mitsubishi Ralliart” komandos direktorius Dominique Serieys.

Rytoj lenktynininkų laukia ketvirtasis šiemetinio Dakaro maratono etapas „Er Rachidia – Quarzazate”. 386 kilometrų trasa žada būti labai įvairiapusiška. Sportininkams teks įveikti nemažai lėtų ir vingiuotų atkarpų, akmenuotų vietovių, bet bus ir greitų trasos dalių bei pirmieji klampaus smėlio išbandymai.

Trečiojo etapo rezultatai

1. Jean-Louis Schlesser Schlesser Buggy 2h 50m 58s
2. Hiroshi Masuoka Mitsubishi Pajero Evolution 2h 51m 17s
3. Stephane Peterhansel Mitsubishi Pajero Evolution 2h 51m 35s
4. Jutta Kleinschmidt Volkswagen Touareg 2h 51m 54s
5. Robbie Gordon Hummer 2h 52m 28s
6. Joan Roma Mitsubishi Pajero Evolution 2h 52m 32s
7. Mark Miller Volkswagen Touareg 2h 53m 12s
8. Bruno Saby Volkswagen Touareg 2h 53m 18s
9. Giniel de Villiers Volkswagen Touareg 2h 53m 26s
10. Nasser Saleh Al-Attiyah BMW X3 CC 2h 54m 34s
11. Luc Alphand Mitsubishi Pajero Evolution 2h 57m 26s
12. Carlos Sainz Volkswagen Touareg 2h 57m 42s

Bendroji įskaita

1. Joan Roma Mitsubishi Pajero Evolution 5h 27m 34s
2. Hiroshi Masuoka Mitsubishi Pajero Evolution 5h 27m 40s
3. Bruno Saby Volkswagen Touareg 5h 28m 28s
4. Carlos Sainz Volkswagen Touareg 5h 28m 30s
5. Jutta Kleinschmidt Volkswagen Touareg 5h 28m 31s
6. Stephane Peterhansel Mitsubishi Pajero Evolution 5h 29m 10s
7. Mark Miller Volkswagen Touareg 5h 30m 52s
8. Robbie Gordon Hummer 5h 31m 45s
9. Luc Alphand Mitsubishi Pajero Evolution 5h 31m 59s
10. Jean-Louis Schlesser Schlesser Buggy 5h 32m 00s

Donatas Stanionis,

„Mitsubishi Motors”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.