Prasidėjo lietuviški 2005-ųjų kino apdovanojimai

Interneto svetainėje www.kinas.info kino mėgėjai kviečiami savo balsais įvertinti geriausius ir labiausiai nuvylusius 2005-aisiais Lietuvoje rodytus kino filmus, išrinkti ryškiausius aktorius bei pažymėti įsimintiniausią kino įvykį mūsų šalyje. Balsuoti gali kiekvienas interneto vartotojas puslapyje http://www.kinas.info/?apdovanojimai_2005

Nominuotieji „Geriausio metų filmo” vardui laimėti atrinkti atsižvelgiant į filmų populiarumą Lietuvos kino teatruose, pasiekimus pasauliniuose apdovanojimuose ir elitiniuose kino festivaliuose, taip pat bendrą domėjimąsi filmais internete. Panašiais kriterijais remiantis buvo sudaryti ir pretendentų į ryškiausio metų aktoriaus ir aktorės vardą.

Tarp nominuotojų „Geriausių metų filmo” vardui įtrauktas ir lietuviškasis „Dievų miškas”. Pasak rinkimus rengiančios interneto svetainės www.kinas.info projekto vadovo Simono Bartkaus, šis darbas tarp pretendentų būti geriausiais įtrauktas dėl to, jog buvo labai populiarus Lietuvoje: „Šių rinkimų rezultatai parodys, ar mūsų šalies žiūrovai šią juostą laiko geriausia, ar žiūrėjo tik todėl, jog tai ilgai lauktas lietuviškas filmas”.

Rinkimuose kinomanai kviečiami išrinkti ne tik geriausią, bet ir blogiausią Lietuvos kino teatruose rodytą filmą. Tarp nominuotojų šioje kategorijoje – daugiausia nevykę populiarių komedijų ir veiksmo filmų tęsiniai.

Tapti geriausias arba blogiausiais metų filmais pretenduoja juostos, Lietuvos kino teatruose pradėtos sukti nuo 2005 m. sausio 1-osios iki gruodžio 31-osios dienos.

Be kitų nominacijų, interneto vartotojai kviečiami išrinkti svarbiausią kino įvykį Lietuvoje. Į pretendentų sąrašą įtraukti: pirmasis komercinio kino festivalis „AXX”, tautinio kino retrospektyva „Pagaminta Lietuvoje”, pavasarį Vilniuje įvykęs „Kino maratonas”, skandalingai pasibaigęs „Lietuvos” kino teatro uždarymas, „Cinamon” tinklo įsikūrimas bei „Dievų miško” žiūrimumo fenomenas.

Puslapyje http://www.kinas.info/?apdovanojimai_2005 balsavimas vyks iki sausio 18 dienos. Sausio 19 dieną bus paskelbti pirmųjų „kinas.info apdovanojimų” laureatai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.